Potopili 9-mesečnu bebu naglavačke u vodu, majka objasnila zašto (video)

Roksan Tarner iz Australije obavila je na svom Fejsbuk profilu snimak koji je neke uznemirio, a koji prikazuje njenog 9-mesečnog sina u vodi.

Njen sin Maks je u bazenu sa instruktorkom koja ga potapa naglavačke u vodu, nakon čega ga pušta. Nakon nekoliko sekundi borbe maleni Maks uspeo je da se okrene na leđa i dođe u položaj za plutanje.

Video je snimljen u školi za preživljavanje dece u vodi, a pregledan je više od 500 puta. Nekima je bilo teško da ga gledaju, ali Roksan tvrdi da ga je objavila kako bi edukovala roditelje.

‘Maks je pohađao školu plivanja od ponedeljka do petka u trajanju od 10 minuta, tokom osam nedelja kako bi naučio da pluta. Tradicionalno učenje plivanja podrazumeva da se dete može primiti za nešto, ali šta ako se nađe u situaciji kada neće imati za šta da se primi?’, rekla je majka 9-mesečnog Maksa, koji uči da pluta jer je još premalen za plivanje, piše Daily Mail.

‘Deca obično traže odraslu osobu za pomoć, ali okolnosti nisu uvek takve’, dodala je.

https://www.youtube.com/watch?v=kGH-jxW9wLs

Prema statističkim podacima jedno od deset utapanja u Australiji je dete mlađe od četiri godine, pa je i osnovana škola za preživljavanje u vodi.

‘Ljudi koji ne znaju puno o tome imaju predrasude. Zašto ne biste osigurali dete u zemlji koja je okružena vodom’, rekla je Roksan i dodala da Maks plače na treningu jedino ako je umoran taj dan, ali da je inače sve u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.