U trendu

Rasprava: Očevi vode kćerke u ženski toalet – da li je to normalno?

Zamislite ovu scenu: Tata je u kupovini sa svojom četvorogodišnjom kćerkom, a onda ona mora da ide u toalet. I sada se postavlja pitanje: Da li bi trebalo da tata ide sa njom u ženki ili muški WC? Jedna mama na web stranici Mumsnet izazvala je veliku raspravu kada je napisala da ne odobrava suprugov izbor da njihovu kćerku odvede u ženski toalet. „Rekla sam mu da žene to ne vole i da je trebalo da je odvede u muški WC. Jesam li bila nerazuma ili je on u pravu?“, pitala je mama.

Dobila je preko 500 odgovora i u toj raspravi je očigledno da su mnogi roditelji podeljeni. Mnogi su napali ideju da muškarac ulazi u ženski WC. „To nije primereno. Sećam se da sam rekla svom mužu da kaže dragoj kćerki da treba da se navikne da sama ide na toalet ako nema mene jer muški toaleti znaju da budu strašni. Tada je bila starija od četiri godine“, napisala je jedna mama u raspravi.

‘Nikad ne vidite žene da sinove vode u muški toalet’  Druga je predložila da bi tata trebalo da koristi WC za invalide. Takođe je bilo mnogo i ovakvih komentara: „Nikad nisam videla muškarca u ženskom toaletu i nije primereno da oni ulaze unutra. Trebalo bi da vode kćerke u muški dok ne budu dovoljno stare da idu same ili neka koriste WC za invalide. Nikad ne vidite žene da vode sinove u muški toalet, dodala je jedna komentatorka.

Međutim, bilo je i onih koji su smatrali da je normalno da tata odvede svoju kćerku u ženski toalet: „Ne bi mi smetalo, a verovatno je i mnogo lepše za nju“. Naravno treba naglasiti da je svaka kabina u ženskom toaletu odvojena. I da svako ima svoju privatnost tako da se ne može ništa videti, za razliku od muškog toaleta:

„Ne bih marila ako muškarac sa svojom kćerkom uđe u ženski toalet. Mi imamo odvojene kabine i onda ne možete da vidite nikog, za razliku od muškog toaleta gde mala devojčica može da vidi muškarce kako uriniraju“, napisala je druga mama.

Šta vi mislite o ovome?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.