Šestogodišnja Ruskinja zarađuje 18 miliona dolara godišnje (video)

Šestogodišnja Ruskinja Anastazija Radzinskaja treća je najplaćenija jutjub zvezda na svetu i godišnje od svojih kanala zarađuje više od 18 miliona dolara.

Anastazija je jedna od najvećih dečjih jutjub zvezda, a na poslednjoj Forbsovoj listi onih koji najviše zarađuju na ovoj globalnoj video mreži izbila je na treće mesto.

Devojčica ima šest kanala na Jutjubu, 117 miliona pratilaca i više od 48 milijardi ukupnih pregleda.

Ona je rođena 2014. godine u Krasnodaru i lekari su odmah otkrili da boluje od cerebralne paralize, zbog čega je čak postojala opasnost da nikada ne progovori. Srećom, to se nije ostvarilo, pa mala Anastazija danas, pored maternjeg ruskog, govori i engleski i španski jezik.

Njena karijera na Jutjubu započeta je 2016. godine, kada je imala samo dve godine. Anastazijini roditelji počeli su da je snimaju kako raspakuje igračke, igra se, ali i ide u „avanture“ sa drugarima i ocem, kako bi beležili njen napredak i pokazali ga prijateljima.

Budući da je njena popularnost počela da raste na Jutjubu, Anastazijini roditelji potpisali su 2017. godine ugovor sa kompanijom čiji je posao da unapređuje, promoviše i poboljšava zaradu potencijalnim jutjub zvezdama.

Devojčica se sa roditeljima preselila 2018. godine na Floridu, a već je potpisala sponzorske ugovore sa nekim od velikih kompanija koje se bave proizvodnjom igračaka, a priprema i vlastitu liniju igračaka, igricu za mobilni i knjigu. Stručnjaci procenjuju da će njena zarada za 2020. godinu biti još veća, ne samo od pregleda i reklama na Jutjubu, već upravo zahvaljujući sponzorskim ugovorima sa velikim kompanijama.

Anastazija je drugo dete po zaradi na Jutjubu, pošto prvo mesto drži osmogodišnji Rajan Kadži sa zaradom od 26 miliona dolara godišnje. Ona je i na trećem mestu ukupne liste zarada, posle Rajana Kadžija i kanala „Djud perfekt“, koji drže petorica tridesetogodišnjaka i imaju ukupnu zaradu od 20 miliona dolara.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.