Sjajan trik jedne mame: ‘Sada možemo da na miru popijemo jutarnju kafu’ (foto)

Jedna mama iz Velike Britanije otkrila je trik kako da i pored dvoje male dece u kući može da ima malo mira za sebe i oduševila mnoge roditelje.

Šaz Raferti je u grupi ‘Saveti i ideje za porodični lokdaun’ na Fejsbuku otkrila kako je kod kuće napravila ‘prodavnicu’ ispunjenu igračkama i slatkišima, kojima je cena do 400 dinara. Njeni sinovi mogu da zasluže odlazak u ‘prodavnicu’ u dve prilike, ako ostanu u svojim sobama ujutru dok roditelji piju kafu, i ako ne viču tokom dana. I u jednoj i u drugoj prilici dobiju zvezdicu.

– Kad zarade sedam zvezdica, dolaze u ‘prodavnicu’, a to obožavaju. ‘Prodavnica’ se u celosti sastoji od sitnica čija je cena manja od tri funte (400 dinara), a neki su jeftini pa koštaju i po 49 penija (65 dinara). U njihovim godinama nije ih briga hoće li nešto koštati jednu ili 100 funti, pa sam uzela predmete za koje znam da bi uživali u njima, a da su što jeftiniji – objasnila je.

Rekla je da nakon što dečaci odaberu nagradu, preostale igračke stavi u kesu i odnese ih, tako da nema iskušenja. Njena objava prikupila je preko 2600 lajkova i čak 400 komentara impresioniranih roditelja.

Na kraju je izrazila nadu da će njen trik pomoći i nekim drugim roditeljima, koji žude za malo mira, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.