U trendu

Sud zabranio ime koje je majka odabrala za svoje dete

Majka iz Velike Britanije pokušala je da nazove svoje blizance, ćerku i sina, Cijanid i Propovednik (Cyanide i Preacher). Izjavila je da je njeno pravo da svoju djecu nazove kako god želi, a da je Cijanid lepo i divno ime s pozitivnim konotacijama jer je taj otrov ubio Hitlera i Gebelsa.

Apelacioni sud se nije složio i zabranio je majci da tako nazove decu. Sudija Džastis King objasnila je da je ovo jedan od retkih slučajeva u kojima Sud mora da interveniše kako bi se devojčica zaštitila od emocionalne štete u budućnosti koje bi ime izazvalo. Blizanci su začeti silovanjem. Sudija je u izricanju presude rekla da majka ima istoriju mentalnih bolesti, zloupotrebe opojnih droga i alkohola i veza s nasilnim muškarcima.

Majka ima još troje starije dece koja su joj, kao i 8-mesečni blizanci, oduzeti i stavljeni pod zaštitu države i pre ovog događaja.

Hranitelji koji brinu o blizancima zovu ih Hari i Eni. Kad je socijalna radnica shvatila koja imena im majka želi da dâ deci, odlučili su na sud. Majčini advokati tvrdili su da zabrana krši njeno pravo na poštovanje porodičnog život. Ali sudija King odlučila je da je imenovanje devojčice prema ‘zloglasnom otrovu’ jednostavno neprihvatljivo.

„Sud će se umešati kako bi sprečio da roditelj daje ime detetu samo u najekstremnijim slučajevima“, rekla je sudija, a prenosi Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar