„Svi će ga ismevati“: Trudnicu napali zbog imena koje je odabrala za bebu

Jedna trudnica iz SAD-a požalila se na Reditu na svog supruga koji se ne slaže s izborom imena koje želi da dâ detetu.

Beba bi trebo da na svet stigne u avgustu, a buduća majka napisala je da očekuju dečaka. Rekla je da se suprug i njegova porodica protive ideji da sina nazovu Gejlord jer smatraju da je ta odluka jednaka zlostavljanju deteta i da će mu se svi rugati.

„Slomljena sam. Ovo je prvo unuče u mojoj porodici, a nama je tradicija veoma važna. Svi prvorođeni sinovi od 1800. nazvani su tim imenom“, napisala je.

Dodala je i da je svesna toga da je ime Gejlord danas stigmatizovano, ali da bi ona sina zvala po nadimku Gejl, kako bi izbegli ismevanje.

„Porodica mog supruga dala mi je listu imena koje odobravaju, kao da sam dete. Nije mi jasno zašto suprug dopušta svojoj porodici da zabada nos gde joj nije mesto. Složio se s odlukom pre godinu dana, ali sada je odlučio da ne ispoštuje porodičnu tradiciju“, rekla je.

Korisnici Redita iskazali su svoje mišljenje i uputili joj i mnoge uvrede koje nije očekivala.

„Ne mogu da verujem da dotična misli da može sakriti činjenicu da joj se sin zove Gejlord. Šta će biti kada bude slao prijave za poslove?“ napisala je jedna korisnica.

„Trudna si sa svojim suprugom, a ne sa svojim precima. Ako mu se ne sviđa ime, pronađi novo“, napisao je drugi korisnik.

„Radim s decom i moram reći da je ovo užasna ideja“, dodala je treća.

Trudnica se zatim oglasila i navela da je postignut konačni dogovor da beba dobije ime Gejl, a da mu srednje ime bude Gejlord, te da njen suprug može izabrati drugo srednje ime i da će se ona složiti kakav god njegov izbor da bude. Takođe je zamolila sve da prestanu da njen izbor imena upoređuju sa imenom Adolf Hitler.

Na kraju je otkrila da je njen suprug saznao da je ona na Reditu potražila pomoć zbog nedoumica koje ima oko imena deteta i da joj je zbog toga veoma žao, jer nije mislila da će se njen problem toliko proširiti i izvinila se svom članovima porodice zbog neprilika u koje ih je dovela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.