Trik ove vaspitačice za učenje dece na nošu je spas za roditelje (video)

Jedan od najtežih poslova svakoga novog roditelja svakako je odvikavanje deteta od pelena i učenje na nošu. Kada dete savlada tu veštinu, dobro je da ga naučite i kako da samo održava higijenu. Na sreću, postoje trikovi koji taj proces mogu znatno ubrzati i olakšati.

Jedna vaspitačica u vrtiću pokazala je genijalan trik kako da naučite decu da sama obrišu zadnjicu i postala viralni hit. Za to su vam, naime, potrebna samo dva balona i WC papir ili papirna maramica.

U videu koji se širi Tviterom može se videti kako je vaspitačica na naslon stolice vezala dva balona, pa maramicom prelazila između njih. Deca sede na identičnim stolcima s privezanima balonima i pažljivo je posmatraju.

Amerikanci su, više od svih ostalih nacija, počeli da dele ovaj snimak jer od američkih predškolaca se već od treće godine očekuje da WC koriste samostalno.

– Svi znamo da mala deca jedva obrišu stražnjicu pravilno i pre će slušati svoje vaspitačice ili učiteljice nego roditelje, tako da smatram da je ovo odlična ideja – jedan je od komentara na Tviteru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.