U trendu

Trogodišnjak se izgubio i proveo dva dana u šumi: „Čuvao me prijatelj – medved“ (foto)

Trogodišnji Kejsi Hetavej iz Severne Karoline, koji je nestao prošle nedelje, pronađen je u šumi nakon dva dana potrage. Članovima svoje porodice je rekao da ga je čuvao medved.

Maleni Kejsi je nestao u utorak iz prabakinog dvorišta u Ernulu, gde se igrao sa još dvoje dece. Tražilo ga je na stotine ljudi, dronovi i helikopter, ali uzalud. Svi su strahovali od najgoreg jer je temperatura pala i počela je da pada kiša.

Lisa Fraker je u četvrtak uveče krenula da prošeta psa kada je čula dečji plač. Bio je to Kejsi.

Šerif okruga Kraven Čip Huhes rekao je da su dečaka našli nakon dojave. Kada je pronađen bio je mokar, promrzao i zapleten u žbunje. Spasiocima je rekao da želi malo vode i svoju mamu.

– Nije puno govorio dok mu nije došla sestra i to ga je razveselilo. Bilo je to jako dirljivo. Nije nam rekao kako je preživio, ali je rekao da je bio sa prijateljem koji je medved – rekao je šerif na konferenciji za medije. Naglasio je da, zasad, nema dokaza koji bi upućivali na otmicu.

https://www.instagram.com/p/BtDt1ZbF7Y-/

U petak je njegova teta Briana Hetavej na Fejsbuku napisala da je trogodišnjak „zdrav, srećan i da normalno komunicira“.

– Rekao je da se dva dana družio s medvedom. Bog mu je poslao prijatelja da ga čuva… Čuda se zaista događaju, napisala je Briana, koja je dodala da Kejsi najviše voli da gleda crtani „Maša i medved“, pa su vrlo verovatno mašta i to što je bio sam u šumi dva dana učinili svoje, dodala je Brijana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.