U trendu

Uvek upali: Saveti pedijatra kako da umirite bebu brzo i lako (video)

Plač bebe zna da bude vrlo uznemirujući i da traje satima. Ovo je posebno traumatično za novopečene mame koje se tek privikavaju na svoju novu ulogu. Kako da vašu bebu brzo umirite saznajte u nastavku.

Doktorka fizijatrije i pedijatrije Dženifer Ruso, objasnila je da je prilikom držanja bebe najvažnije da pravite umirujuće pokrete, prenosi Yumama. Njeno dugogodišnje iskustvo je pokazalo da je ovaj način 100 odsto efikasan i da je i svaki put „upalio“.

Uzmite bebu i stavite je preko ramena, jednu ruku stavite na guzu, drugom pridržavajte glavicu. Zatim zauzmite pozu za čučnjeve – znači ravna kičma, raširene nogu u nivou ramena, a kolena neka ne prelaze prste na vašim nogama. Krenite lagano da se spuštate na dole uz uzdah, a kada se ispravljate vazduh izbacite uz zvuk „Ššššššššš“.

Na ovaj način beba ne samo da oseća vašu blizinu i sigurnost, već konstantno ponavljanje istih pokreta smiruje njen celokupni nervni sistem. Ukoliko imate bolove u kolenima ili ste se porodili carskim rezom, onda je najbolje da koristite pilates loptu kako biste smanjili opterećenje i moguće povrede.

Pogledajte snimak i naučite kako brzo da umirite bebu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.