U trendu

12 saveta za uzbudljivu predigru, niste ih čuli „bezbroj“ puta

Da bi unapredili svoj seksualni život sa ustajalog na nezaboravni, evo 12 saveta stručnjaka koji će vam pomoći da vratite iskru u svoju spavaću sobu…

1. Počnite s tim da budete dobar partner izvan spavaće sobe
– Uobičajeno shvatanje predigre odnosi se na ono što radimo neposredno pre samog čina seksa. A predigra zapravo uključuje i sve što ste radili tokom dana, a vodilo je prema seksu. Tokom dana trebate pokazati partneru/ki da vam je stalo, obavljajući zadatke koje će im olakšati život, a podrazumeva se i da ne radite ništa što bi moglo biti uzrok svađe, poput kršenja obećanja ili sličnog – savetuje seksualni terapeut Tom Marej.

2. Otkrijte svoje perverzne fantazije jedno drugom
– Zaigrajte ‘flašu istine’ i podelite svoje perverzne i najskrivenije maštarije s partnerom/kom. Tada odaberite veče u kojoj ćete isprobati nešto od toga. Ponekad malo ohrabrenja može puno značiti u oslobađanju svoje seksualnosti i strasti. Ukoliko je potrebno, dogovorite pravila pre akcije i krenite da se zabavljate – kaže seksualna terapeutkinja Nazanin Moali.

3. Potaknite sva osetila
– Osetila nas čine prisutnim u trenutku. Na primer, dok se ljubite, osluškujte disanje partnerke, pokušajte odgonetnuti na koje načine ona reaguje u očekivanju poljupca. Osetite mekoću kože, teksturu jezika… Senzualnost podiže predigru na jedan sasvim novi nivo – kaže seksološkinja Gudi Hauard.

4. Seksi porukama podstaknite raspoloženje
– S predigrom možete započeti i pre nego se nađete oči u oči. Mentalna stimulacija uoči samog susreta jako je potcenjena. Natuknite šta ćete raditi partneru kada se napokon vidite, zajedno smišljajte vruće igrice ili  šaljite seksi fotografije. To će sve u vama probuditi želju pa će u trenutku susreta doći do prave eksplozije strasti – kaže Robin Vilson-Biti, seksualna edukatorka.

5. Pravite se nedostupnima
– Kako je poenta predigra podići seksualnu želju, ponekad to možete postići tako što ćete partneru/ki pokazati kako niste uvek na raspolaganju. Možete isto tako slati poruke u kojima ćete opisivati sve što se neće dogoditi. Ovakva vrsta zadirkivanja može probuditi strast i u najhladnijima – kaže seksolog Lorens  Sigel.

6. Zaigrajte poker na skidanje
– Svi znaju za poker na skidanje, ali malo ko ga koristi tekom predigre. Ta i slične igre mogu začiniti vašu predigru i sjajan su način kako u sve uneti malo zaigranosti i smeha – savetuje seksualna edukatorka Eva Blum.

7. Saznajte koji uzroci vam smanjuju želju i rešite ih se
Mnogi se koncentrišu na podizanje uzbuđenja i stvari i metode kojima to postižu. Ali važno je posvetiti se i stvarima koje vam smanjuju uzbuđenje i seksualnu želju.

Kada se jednom pozabavite stvarima koje vam smanjuju želju, primetićete i porast spontanosti u svom životu.

8. Objektivizirajte jedno drugo
– Objektiviziranje je postalo prljava reč, ali gledanje na partnera/ku kao na seksualni objekt je nužno za stvaranje želje za seksom. Naravno, niko ne želi biti samo objekt za seks, ali ljudi su kompleksni i slojeviti pa počnite s objektiviziranjem kako bi podstakli želju, a onda se prisetite i ostalih kvaliteta koje partner ili partnerka imaju – kaže Marej.

9. Kupajte se goli
Biti goli u vodi može biti super seksi, a ako ste na odmoru potaći će vas i da budete nestašni. Pazite jedino da vas neko ne vidi.

10. Čitajte erotiku zajedno
Zajedničko čitanje erotskih tekstova može biti izrazito intimno i pomoći će vam da se dovedete u raspoloženje za seks. To može biti i zabavan način kako začiniti stvari za parove koji nisu jedno kraj drugog.

11. Usporite
– Može biti lako žuriti tokom seksa, ali požurivanje užitka na kraju može biti kontraproduktivno. Usporite. Ljubite se nekoliko sekundi duže, dodirujte se, masirajte, vrhunac će na kraju biti jači nego da ste sve odradili na brzinu – kaže Maksvel Rouz.

12. Eksperimentišite s temperaturom
– Ako se igrate s različitim temperaturama, potaći ćete nervne završetke i povećati uzbuđenje. Možete se igrati kockicama leda, voskom i sličnim – rekla je Nazanin Moali za Huffpost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.