3 greške koje često pravimo, a ugrožavaju ljubav

Evo koje tri greške mogu biti pogubne za sreću u ljubavi:

1. Odbacivanje snova

Svako ima pravo an svoje snove, ideje i maštanja. Iako ste odlučili da svoj svet pretočite u zjednički svet sa partnerom, to ne znači da jedno od vas treba da izgubi svoju individualnost.

Ako partner predstavi neku svoju ideju, izmašta novi plan ili vam otkrije davno potisnuti san za koji smatra da jednog dana može biti ostvaren, ne sputavajte ga, ne omalovažavajte i ne podstičite ga da od toga odustane.

Svako ima pravo da sanja i svako ima šansu da ostavri svoje snove. Čak iako vam se partnerova želja čini suludom, prihvatiote je i razgovarajte o njoj. Pruž
ite partneru podršku, ali mu i na lep način skrenite pažnju na moguće poteškoće. Ne dozvolite da se udaljite jer se neki vaši snovi ne podudaraju.

2. Prebacivanje greški iz prošlosti

Kada jednom oprostite, budite sigurni da opraštate zauvek. Povratak u odnos nakon velikih greški i rana koje su zadali negativni postupci u prošlosti nikada nije bio lak. Zahteva određeni proces ponovnog prilagođavanja i sticanja poverenja. Ali, ako želite da odnos zaista uspe, onda je važno da partnera svakodnevno ne podsećate na loše poteze iz prošlosti i ne prebacujete mu stare greške. Pokažite da ste zaista spremni da pružite vašem odnosu novu šansu. Ako se iste greške ponovo dogode, onda dobro razmislite – da li je ova veza vredna vašeg truda, vremena i emotivnog ulaganja?

3. Zbogom istinsko JA

Odustajanje od sebe, zaboravljanje na lične potrebe i ograničena ljubav prema sebi čini najveći uzrok nedovoljne sreće u ljubavi. Koliko god osećate snažnu vezu i privrženu ljubav prema partneru, važno je da nastavite da volite, poštujete i udovoljavate sebi. to nije stvar sebičnosti ni ega, već samo dokaz da ste spremni za istinsku ljubav jer je osećate duboko unutar sebe, piše Lovesensa.

Takođe, ne odustajte od svoje prave prirode, životne svrhe i misije, samo zato što ste pronašli partnera. Živite svoj život, otvorite svoje kofere prošlosti, skinite sve maske, ogolite svoju dušu i pokažite ko je vaše istinsko unutrašnje JA.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.