U trendu

4 jasna znaka da još niste spremni za vezu

Iako stupanje u vezu nekima dolazi spontano i bez trzavica, ima i onih kojima je jasno da imaju poteškoća na ovom polju, što zbog prethodnih iskustava, što ličnih nedoumica. Bilo kako bilo, predlažemo vam da pročitate ono što sledi, bez obzira na ljubavni status ili trenutna razmišljanja, možda vas podstakne na razmišljanje.

1. Privlače vas osobe koje su toksične po vas
Nekako se uvek nađete s pogrešnim partnerom koji nije pravi za vas. Pitate se zašto uvek birate „pogrešne” ljude i ne razumete kako vas oni uvek pronađu. U stvarnosti, međutim, podsvesno sabotirate svoju vezu, pa birate partnera za koga je u samom početku jasno da vam ne odgovara.

2. Nesrećni ste kada ste slobodni
Vaša sreća je uslovljena statusom vaše veze. Kad ste singl, osećate se kao da vam nešto nedostaje. Zavidite prijateljima koji su u srećnim vezama i izbegavate druženje s parovima. Verujete da ćete biti srećni tek kada upoznate pravu osobu koja će ispuniti vašu prazninu.

3. Mislite da možete spasiti svog partnera
Vaš partner, kao i svako ljudsko biće, ima svoje traume, komplekse i loša iskustva. Verujete da ga možete „popraviti”, poboljšati i promeniti. Ali, činjenica je da svaki čovek može pomoći samo sebi. Možete biti samo podrška i ohrabrenje, ali ne možete biti spasilac.

4. Previše lično shvatate stvari
Lično doživljavate svaki postupak koji vaš partner načini i percipirate napad na vas. Na primer, ako se vaš partner okuplja s prijateljima, razmišljate o tome zašto ne želi provoditi vreme s vama. Takvo ponašanje ukazuje na to da imate nerešene traume iz prošlosti, zbog čega ne možete objektivno gledati na osobu.

Pre nego što zaključimo tekst, evo i nekoliko saveta. Ako primetite ove znakove kod sebe, to znači da je potrebno još malo da poradite na sebi pre nego što se upustite u odraslu, zrelu vezu. Usredsredite se na sebe, rešite svoje probleme i zaljubite se. Tada ćete u pravo vreme sresti pravu osobu s kojom ćete krenuti na životni put.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar