U trendu

5 čudnih stvari koje muškarci rade kada su nesrećni u vezi ili braku

Kada muškarci nisu srećni u svojoj vezi, oni se ponašaju sasvim drugačije ili rade male suptilne stvari koje mogu biti neočekivane ili nešto za šta niste znali da su znaci nezadovljstva. Ove akcije mogu uveliko varirati u zavisnosti od pojedinca i okolnosti, ali evo šest čudnih stvari koje neki muškarci obično rade kada su nesrećni u svojoj vezi, piše Times of India.

1. Povećano povlačenje i ćutanje

Jedan uobičajeni odgovor na nesreću u vezi je kada se muškarci povuku i postanu ćutljiviji. Možda provode više vremena sami, izbegavaju razgovore sa partnerom ili se povlače u svoje misli. Ovo ponašanje može biti veoma frustrirajuće za njihovog partnera, koji se može mučiti da shvati zašto su odjednom udaljeni.

2. Preterano fokusiranje na hobije ili posao

Neki muškarci se mogu baciti na svoje hobije ili raditi kao način da izbegnu probleme u vezi. Možda čak troše previše vremena na ove aktivnosti, zanemarujući partnera i zajedničke odgovornosti. Ovo ponašanje se može posmatrati kao oblik izbegavanja, jer pokušavaju da odvrate pažnju od svoje nesreće.

3. Više kritikovanja i prigovaranja

Kada su muškarci nesrećni u svojoj vezi, mogu početi češće da kritikuju svog partnera i da prigovaraju zbog manjih problema. Ovo ponašanje većinu vremena potiče od frustracije i nezadovoljstva, jer se bore da izraze svoje emocije na konstruktivan način. To može stvoriti toksičnu atmosferu u vezi, što dovodi do dalje nesreće.

4. Traženje pažnje od drugih

Neki muškarci mogu tražiti pažnju i potvrdu od izvora izvan njihove veze kada su nesrećni. To može biti flert sa drugima, traženje emocionalne podrške od prijatelja ili poznanika, ili čak upuštanje u neverstvo. Ovo je način traženja spoljne validacije koji se koristi kao način da se popuni ta praznina koja postoji unutar njihovog odnosa.

5. Uključivanje u pasivno-agresivno ponašanje

Muškarci koji su ponekad nesrećni u svojim vezama pribegavaju pasivno-agresivnom ponašanju kao načinu da izraze svoje nezadovoljstvo. Oni mogu da daju podrugljive primedbe, da prećutkuju ili da se upuste u suptilne akte sabotaže. Ovakav stav može stvoriti napetost i konfuziju u vezi, što dodatno šteti emocionalnoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.