U trendu

5 mitova o seksu koje treba zauvek zaboraviti

Vekovima, seks je bio misterija o kojoj se retko javno govorilo. Srećom sada se o seksualnosti govori više nego ikada. Ali to i dalje ne znači da smo se rešili svih predrasuda, stereotipa i tabu tema koje se vežu za ovo delikatno područje ljudskog života.

Kako prenose mediji, ovih pet mitova su posebno štetni i mnogi smatraju da je došlo vreme da ih jednom zauvek raskrinkamo.

Gubljenje nevinosti

Nevinost predstavlja samo trenutno stanje u kojem osoba još uvek nije imala prvi seksualni odnos. Gubljenjem nevinosti ne gubimo deo sebe, već dobijamo novo iskustvo, stičemo nova znanja, veštine, učimo nove oblike komunikacije i interakcije, upoznajemo bolje sebe i osobu s kojom smo u vezi.

Seks tokom menstruacije je prirodna kontracepcija

Od neželjene trudnoće nismo sigurni ni u trenucima kada imamo menstruaciju. Rizik da žena zatrudni je veoma nizak, ali mnoge osobe mogu imati ovulaciju i tokom ciklusa. S obzirom na to da znamo da sperma može ostati u jajovodima i po nekoliko  dana, time se povećava rizik da dođe do neželjene trudnoće.

Masturbacija je loša za zdravlje

O ovom mitu se već godinama unazad govori, pa bi do sada većina ljudi trebala da zna da je on zapravo neistinit. Masturbacija je potpuno zdrava i dobra za imunitet i raspoloženje. Ona nas uči kako da se odnosimo prema sopstvenom telu, kako da ga osluškujemo i bolje razumemo.

Postoji samo vaginalni orgazam

Mnogi, nažalost, još uvek misle da je orgazam isključivo prouzrokovan penetracijom u vaginu i da je zapravo to jedini orgazam koji postoji. Nekim ženama je odličan i vole ga, ali drugima je lakše da dožive orgazam stimulišući klitoris. Ne postoji univerzalni recept za orgazam, svako telo i želja su individualni. Do orgazma se najlakše može doći slušanjem sebe, odnosno partnera.

Seks loše utiče na sportske rezultate

Godinama se vrhunskim sportistima i sportistkinjama zabranjivao seks pre važnih događaja i izazova, ali nauka do sada nije pronašla vezu između seksa i lošijih sportskih rezultata. Ako je osoba pod velikim stresom pre važnog događaja, seks joj može pomoći da se opusti i odmori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.