5 načina da budete bolji muž

Uvek je moguće biti bolji, u svakom aspektu života, što ne znači da ste u startu loši pa morate da se popravljate, samo da bi moglo još bolje. Predlažemo vam nekoliko načina za to, odaberite i primenite ono što vam se učini prikladnim.

Odvojite vreme samo za vas dvoje. To nije lako izvesti kad ste pretrpani obavezama, naročito ne ako imate i decu, ali će vam oboma mnogo značiti. Recimo, jednom mesečno se pobrinite za sve detalje – nađite nekog da pazi na decu, možete i da naručite picu da se deca „zanimaju“ (klinci će vas obožavati zbog toga), i odaberite lepo mesto za izlazak. To mesto ne mora da bude skupo; vaša draga će toliko uživati u tome što ste sve organizovali i što ste se pobrinuli za sve detalje da bi joj se dopao i izlazak u restoran brze hrane, mada bi neko romantičnije mesto ipak bilo prikladnije.

Vodite računa o svom izgledu. Voli vas ona i kad ste neuredni, ali voli i da vidi da pazite kako izgledate, da redovno vodite računa o ličnoj higijeni, da uklanjate dlačice koje bi trebalo ukloniti, da izgledate uredno. Kao što muškarac voli da se pohvali ženom koju ima, tako i žena voli da se pohvali svojim muškarcem, ne samo time što se on lepo ophodi prema njoj i što je dobar čovek već i time kako izgleda.

Povremeno se sklonite od supruge i dece. Da, dobro ste pročitali. Ne mislimo da treba nakon posla redovno da odete u kafanu umesto kući, ali povremeno (uz dogovor sa suprugom) nađite vremena da se zabavite s ortacima. Smejaćete se (uz šale kakve ne biste izgovorili pred ženskom osobom), opustiti, napuniti baterije, a kad se nakon toga vratite kući, bićete mnogo raspoloženiji i prijatnije društvo. Rutina posao-kuća-posao-kuća bez povremenog predaha retko kad može da funkcioniše, pre ili kasnije dođe do „pucanja“.

Ne terajte suprugu da održava kompletnu neophodnu komunikaciju i sa svojom i s vašom porodicom i rodbinom. Ako treba obavestiti vaše roditelje da nećete moći (vi, vaša supruga i deca) da dođete kod njih na ručak, možete to i vi da im javite, ne mora uvek vaša žena da bude zadužena za to. Održavanje komunikacije sa širom porodicom ume da bude naporno, i nije fer očekivati od svoje drage da sve to obavi sama.

Nastavite da se ponašate kavaljerski. Vaša supruga vam je supruga, ne jedan od vaših ortaka, pa bi bilo lepo da pred njom ne podrigujete, ne puštate gasove i slično (takve stvari se mogu ponekad desiti, tada se izvinite – i ne dopustite da vam se to dešava redovno). Nastavite da joj se udvarate i nakon što ste je osvojili, da se ne bi jednog dana upitala gde joj je bila pamet i kako joj se desilo da završi s čovekom kome nije stalo do nje. Ne dopustite da strast i ljubav zamru. Nađite povremeno neki lep nov restorančić za izlazak, nabavite karte za koncert benda koji oboje volite, izvedite je negde, smejte se, uživajte zajedno, i obavezno joj recite da divno izgleda – sve su to stvari u kojima se uživa i nakon 30 godina braka, baš kao što ste uživali i u vreme kad ste tek počeli da izlazite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.