5 nepogrešivih znakova da ste upravo imali seks, čim drugi ovo vide sve im je jasno

Neki veruju da do seksa treba da dođe samo onda kada je ljubav već izražena, a nekima je seks samo fizičko zadovoljstvo, koje ne mora nužno biti povezano s ljubavlju. Nekima je upravo seks način da izraze svoje emocije, nežnost, ljubav, način da se zbliže s voljenom osobom.

Seks i orgazam imaju direktan uticaj na naš izgled, raspoloženje i psihu. Koji su to znaci koji svedoče o seksualnom odnosu?

1. Vaš osmeh

Jedan od najlakših znakova za „čitanje“ i otkrivanje je nedavna seksualna aktivnost. Ako se neko smeje bez razloga tokom dana, možete pretpostaviti da se nešto dobro dogodilo u njegovom/njenom seksualnom životu. Ozbiljno, niko nije toliko srećan bez neke vrste srećnog završetka.

2. Dobro raspoloženje

U slučaju da već niste znali, seks je pojačivač raspoloženja. Prema studiji sa Univerziteta Kolorado, što je više seksualne aktivnosti, to ste srećniji. Istraživači su pitali više od 15.000 ljudi i otkrili da su oni koji su imali seks 2-3 puta nedeljno 55% verovatnije rekli da su srećniji od onih koji su prolazili kroz „suv“ period.

3. Neodoljivi šarm

Ako žena uživa u čestim seksualnim odnosima, njeno telo oslobađa feromone. Feromoni su hemikalije, nevidljive golim okom, koje se nalaze u koži i kosi i podstiču seksualnu privlačnost koju osećamo prema drugima. Dve glavne stvari koje se dešavaju tokom seksa su napetost mišića i povećan protok krvi kroz telo.

Stoga, zajapureno lice kombinuje bolje zdravlje, visok nivo estrogena i intenzivniju privlačnost. Ako žena izgleda privlačnije, verovatno je nedavno uživala u seksu.

4. Sjajna koža

Postoji naučni razlog zašto imamo crvene obraze nakon seksa ili bolju cirkulaciju krvi. Prema mišljenju stručnjaka, sesk je dobar za mnoge. Taj neobjašnjivi sjaj na vašem licu je zapravo rezultat pojačanog protoka krvi. Takođe, seks može pomoći u borbi protiv zapaljenja u telu. Praktično, to znači da vam može pomoći da smanjite akne, bore i sve ostalo što se pojavljuje na vašoj koži.

5. Bolji san

Žene koje dožive orgazam imaju povećanje hormona prolaktina za 30%. Ali šta ovo znači? Prolaktin je hormon koji pomaže u kvalitetnom spavanju odmarajući naše telo. Ako uživa u snu, onda je to najverovatnije zbog njene seksualne aktivnosti.

(Espreso / Super žena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.