U trendu

5 stvari u seksu posle 40-te se uveliko promeni, godine donose nešto bolje

Kao što i svaka veza podleže promenama, s godinama se menjaju i stvari u krevetu.

Pogledaj koje promene nas očekuju posle navršene 40. godine.

1. Možda ćete imati manje volje za seksom 

Kad navršimo 40 godina lagano se počinju menjati nivoi hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Može dogoditi i da im treba više vremena da doista budu spremne, odnosno pate od suvoće vagine. Pritisak se može smanjiti s pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu.

2. Puno je teže zatrudneti 

Što je žena starija, to više opada kvalitet i količina jajnih stanica. Stoga je puno teže zatrudnjeti u takozvanoj „drugoj polovini života“.

3. Češće doživljavaš orgazme 

Mit je da zrele žene ne mogu da dožive orgazam. Naime, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše da završe seks orgazmom.

4. On može duže

I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže odgađati orgazam te intenzivnije uživati u seksu. Tako može imati više vremena za partnerku pa je veća verovatnoća zajedničkog orgazma.

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu 

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da iritira mnoge parove. Međutim, to može biti prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način pa imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar