U trendu

5 ubica strasti i zdravog seksualnog odnosa

Neki parovi uspevaju da održavaju zdrav seksualni odnos, ali postoje i oni koji nisu tako srećni.

Oni najčešće za nedostatak seksualne želje krive stres, nedostatak vremena ili pak decu. I to zaista mogu biti razlozi. Ali, pre nego što počnete da krivite “sve oko sebe”, zapitajte se kako se ponašate prema partneru i kakva je zapravo vaša emocionalna veza.

Često, svesno ili nesvesno, izgovaramo pogrešne reči i ponašamo se pogrešno u vezi, ne znajući koliko to šteti povezanosti u seksualnom odnosu.

1. Vređanje partnera

Verovali ili ne, rasprave u vezi su vrlo zdrave i, iako nekad prerastaju u svađu, i dalje ne štete toliko vezi kao jedna ružna reč. Recimo to ovako: 10 svađa šteti vezi jednako kao jedna ružna reč.

Vređanje partnera je nedopustivo i upravo je to glavna ubica strasti u vezi. Tokom svađe, vređanjem partnera se odvajamo od pravog problema i napadamo partnera na ličnom osnovu, što nikako ne može biti dobro.

Time pokazujemo partneru da iako smo s njim, on nam opet nije dovoljan i nismo spremni da prihvatimo njegove mane, premda ih i mi imamo. Ko bi nakon ovoga poželeo da vodi ljubav?

2. Veza bez rasprave

Kao što smo ranije spomenuli, rasprave u vezi su vrlo zdrave, a evo i objašnjenja za to. Nemoguće je da se dve osobe, iako se savršeno nadopunjavaju, nikad ne svađaju!

Kod ovakve veze rasprava započne, ali onda obe strane popuštaju i “zadrže stvari u sebi”. Dugoročno, to može dovesti do zameranja i emocionalno vas može udaljiti od vašeg partnera, a ako prećutkujete svoje mišljenje partneru, ne očekujte zdravu seksualnu vezu, piše Krenizdravo.hr.

3. (Ne)kvalitetno provedeno vreme

Živimo u vremenu u kojem sve više radimo, a sve manje se odmaramo. Mnogi zato nakon posla obave još nekoliko stvari koje moraju, a onda ili gledaju televizor ili odu na spavanje.

Zatim dođu vikendi, kada uvek nešto treba pospremiti, obaviti kućne poslove i slično, a u celoj toj trci zaboravljamo da razmislimo o partneru.

Ovim načinom života ne provodimo kvalitetno vreme s partnerom, iako smo s njim gledali televiziju i spavali – to vreme se ne računa.

Odvojite vreme barem jednom nedeljno samo za vas i vašeg partnera. Uživajte u vašem omiljenom restoranu, izađite u šetnju i jednostavno razgovarajte.

Ako ste toliko odvojeni od partnera, nakon nekog vremena ćete i zaboraviti ko je on zapravo, a samim tim će se smanjiti želja za seksom.

4. Emocionalna prevara

Iako mnogi prevaru povezuju isključivo sa seksualnim odnosom, ona počinje upravo onda kada se drugoj osobi radujete više nego vašem partneru. Većinu ljudi više pogađa emocionalna prevara od prevare bazirane isključivo na privlačnosti.

U redu je ako imate prijatelja suprotnog pola, ali ako vaša intima s partnerom pati zbog toga, onda zapravo i nemate pravog prijatelja, nego simpatiju.

Samim tim što emocionalna nevera može stvarno da zaboli vašeg partnera objašnjava da seks i emocije uvek dolaze u istom pakovanju, barem u vezama.

Ako nema iskrenih emocija, nema ni seksa.

5. Uzimanje partnera zdravo za gotovo

Često se događa da je jedna osoba u vezi malo hladnija od druge, ali nema opravdanja kada ta ista, hladna osoba, počne drugu da uzima zdravo za gotovo. Ovo se događa upravo kada mislite da možete bolje, da ste zgodniji ili zabavniji od vašeg partnera. Samim tim ne priznajete vrline svog partnera, ili ih niste svesni.

Ako ne pridajete vašem partneru pažnju koju zaslužuje, vrlo ubrzo će on biti taj koji je hladan, a samim tim će izgubiti želju za seksualnim odnosom – s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar