U trendu

Ako je varao, verovatno će nastaviti

Mnogo koja dama se ponadala da će muškarac koji je varao prethodne partnerke njoj biti veran. Mada ta mogućnost nije isključena, u više od pedeset posto slučajeva ne ispadne tako. Ako je varao u prethodnim vezama, nastavi da vara i u sledećim.
Preljuba je u velikom broju slučajeva jedan od simptoma toga da u vezi nešto ne funkcioniše. Međutim, ako muškarac iz veze u vezu vara, onda je stvar u tome da je on taj s kojim nešto nije u redu. Naime, svakome se može desiti da u jednoj-dve veze bude s partnerkom s kojom ne funkcioniše zajedno, mada ni tada loša veza nije opravdanje za preljubu; bilo bi znatno više fer vezu okončati ako već niste zadovoljni u njoj. Međutim, ako muškarac u više od dve-tri veze vara, onda je problem u njemu.
Možda namerno ili podsvesno traži partnerke s kojima neće biti u potpunosti zadovoljan, pa će ih varati. Možda smatra opravdanim da ima seks onda kada oseti potrebu, a ako partnerka u tom trenutku nije dostupna, ne želi seks ili ne može da ga ima, naći će neku drugu. Možda je upravo varanje to što ga najviše uzbuđuje – zgodno mu je da ima stalnu partnerku, a varanje je tu izazov i donosi uzbuđenje osvajanja. Možda je u pitanju nešto četvrto, peto, šesto… Tek, ako muškarac iz veze u vezu vara, nije problem toliko u vezi koliko u njemu samom.
Dešava se, nekad, da muškarac koji je u više veza bio neveran u nekoj bude veran. Češći je, međutim, slučaj da nastavi da vara, jer je to ono što želi da radi. Njegova potreba za seksom, pažnjom, čime god, važnija mu je od partnerkinih povređenih osećanja, i ispuniće tu potrebu.
Zato, izbegavajte "svima je bio neveran, ali ja sam ona prava, meni će biti veran" ideju, jer je vrlo verovatno da ćete zažaliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.