U trendu

Ako želite srećan brak i mir u kući, ove stvari radite odvojeno od partnera

Iako zajednički interesi i hobiji mogu povezati vas i partnera, kako se veza razvija, možda ćete poželeti da nešto i uradite sami… i na to imate potpuno pravo.

Ponekad će odvojene aktivnosti ojačati vaš odnos i dati vam prostora da se sami razvijate. Kako kaže psihoterapeutkinja Kristal Bredšo, partner ne može da bude sve za vas niti vi možete biti sve za vašeg partnera. Ako želite da provedete vreme sami, evo što možete raditi, a što će učiniti da vaš odnos bude jači i zdraviji.

Provedite noć sa najboljim prijateljem

Terapeut Dr. Majk Dau kaže da izlazak s prijateljem, ne partnerom, može pomoći pri sprečavanju tendencije da sve što imate uložite u partnera. Važno je, dodaje, da vaša veza ne bude zavisničkog tipa kada sve morate da radite zajedno. Zdravi parovi uvek pronađu i vreme za sebe i svoje prijatelje.

Vežbajte solo

Možda vi volite igrice, a vaš partner trčanje, ali to ne znači da se morate baviti onim sportom koji vaš partner voli. Iako može da bude zabavno vežbati u paru, ne morate i trening organizovati prema partneru.

Pronađite grupu u koju možete da se učlanite

Postoje razne grupe ili udruženja koje se možda bave baš stvarima koje vas zanimaju i koje biste voleli da istražite. Ta navika pomoći će vam i da imate o čemu da razgovarate s partnerom kada se vratite kući.

Može u pitanju da bude književni klub, kuvanje, planinarenje, a možete i volontirati.

Odvojeni izlasci

Ako ste u braku, verovatno imate i prijatelje koji su u braku ali i one koje uživaju u slobodi. Isto tako ima i vaš partner prijatelje s kojima želi da provodi vreme. Ali ako nikako ne možete sve da okupite u grupu , zašto forsirati? Dogovorite izlazak sa svojim prijateljima, partner neka izađe sa svojima.

„Ovo može pomoći vašem braku jer će dodati nova iskustva i razvoj u vaš život. Vreme koje provedete s prijateljima će vas opustiti ali ćete imati i prilike shvatiti koliko vam je vredno vreme koje provodite s partnerom“; dodaje Bredšo.

Sami posetite porodicu

Iako i ovako imate obaveze prema familiji, kada je u pitanju brak, sve se računa „puta dva“. Može postati teško ispunjavati sve što se od vas očekuje pa je ponekad pametno dogovoriti posete koje možete odraditi sami kako ih ne biste propustili. Svakako ulažite u odnose s porodicom kako ne biste postali previše zavisni od partnera.

Kućni poslovi

I vi i partner imate svoje načine čišćenja, a kako kućni zadaci nisu niti seksi niti romantični, često je upravo čišćenje razlog za svađu. Rešenje bi bilo da ih ne radite u isto vreme niti zajedno. Kućni poslovi bi trebalo da se rade odvojeno radi mira u kući jer oba partnera mogu postati zajedljivi ili negativni kada rade šta se mora. Dakle, ako želite da zadržite mir u kući, obavljajte zadatke sami i nemojte kritikovati jedno drugo ako niste zadovoljni rezultatom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar