U trendu

Bez mnogo alkohola na početku

Prići nekom novom nije nimalo lako, niti je početak veze lak. Ima onih koji osećaju da bi alkohol mogao da olakša stvari – biće pričljiviji, manje uplašeni i nervozni – ali to je zamka, jer vam previše pića može upropastiti početak veze i dovesti do toga da nikakvog nastavka ne bude.
Da ne bude zabune, nije da će vam svaka kap alkohola uništiti izglede da se nešto lepo desi između vas i osobe s kojom ste počeli da izlazite. Ako ste izašli na večeru, jedna čaša vina uz jelo je sasvim normalna. Ukoliko oboje volite sportove, pa zajedno gledate prenos utakmice, jedno pivo teško da će nešto pokvariti (osim ako ste od onih koje jedno pivo natera da nekoliko puta odu u toalet, mada, i to više navede da se osetite neprijatno nego što nekome pokvari mišljenje o vama). Ali, više od toga moglo bi da bude problematično.
Različiti ljudi različito reaguju kad popiju malo više. Neki samo postanu pospani (što i dalje nije baš zgodno kad treba da se upoznajete s nekim), neki postanu agresivni, neki plačljivi, neki veoma brbljivi pa ne prestaju da pričaju i sagovorniku ne daju da dođe do reči… Ništa od navedenog neće vas predstaviti u povoljnom svetlu, da ne govorimo o tome šta se dešava prilikom drastičnih preterivanja s alkoholom (povraćanje, gubitak kontrole nad ponašanjem, teturanje – niko na početku veze ne želi da vam izigrava bolničara/bolničarku, naročito ne ako ste očigledno sami sebe doveli u takvo loše stanje, niti bilo ko pri čistoj svesti želi da počinje vezu s alkoholičarem/alkoholičarkom).
Malo pića (jedna čaša ili čašica, zavisno od toga koje je piće u pitanju) sasvim je u redu i manje-više normalna stvar kad izlazite s odraslom osobom, mada se i tu može pokazati nezgodno ako ispadne da ta osoba ne pije uopšte i odbija da čak i drži alkohol u kući. Sve preko jedne čaše ili čašice može dovesti do toga da budete viđeni u nepovoljnom svetlu i, ako alkohol baš loše utiče na vas, i do toga da do sledećeg sastanka i ne dođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.