U trendu

Bez njuškanja!

U mnogim vezama se desi da se posumnja u partnerovu/partnerkinu vernost. Ne sumnja se odmah da je došlo baš do prevare, ali šta ako se između voljene osobe i nekog (ko niste vi) dešava nešto? Crv sumnje koji se uvuče nekada ne da mira i nagoni na raznorazne "njuškačke" poduhvate – koji će pre ugroziti vezu nego deset neverstava.
Najčešće počne sasvim banalno, recimo, partner/partnerka počne duže da ostaje na poslu. I vi isprva ne mislite ništa posebno o tome, dešava se, frka im je u firmi. Međutim, on/ona vam sve više nedostaje – i svakakve misli počinju da vam se roje po glavi. Pa, ta frka u firmi već prilično traje, da li je to stvarno, ili… Ili partner/partnerka nešto krije od vas? Jednom kad ovakve misli nastanu, na njih se nadovezuju i druge – bio je neki poziv na mobilni kada su partner ili partnerka izašli iz sobe da bi u privatnosti razgovarali, a i pre neko veče košulja im je neuobičajeno mirisala, a bilo je i…
Onda više ne možete da izdržite, već počnete da njuškate. Pažljivo, da ne biste bili uhvaćeni. Preturate po stvarima voljene osobe, preturate po njenom mobilnom kad je on/ona u kupatilu i shvatite da tu zaista ima imena osoba suprotnog pola koja su vam nepoznata, ima i poneka SMS poruka čiji vam sadržaj nije najjasniji (neka šifra?)… Sami sebi ličite na detektiva ili tajnog agenta i osećate se frustrirano, jer vam "ključni dokaz" uporno izmiče – i dalje nemate ništa što bi baš dokazalo neverstvo, samo gomilu sitnica koje bi mogle nešto da znače, ali i ne moraju. A onda budete uhvaćeni i tada tek počnu problemi.
Partner ili partnerka budu jako povređeni, jer ste preturanjem po njihovoj intimi narušili njihovo poverenje. U pokušaju da se odbranite, agresivno počnete da ih ispitujete o detaljima koje ste otkrili – nekada, u besu odbiju da vam odgovore, a nekada saznate da se radilo o stvarima koje veze s prevarom nemaju. I veza dospe u ozbiljnu krizu. Zbog vas i vaše sumnjičavosti – zbog toga što niste verovali voljenoj osobi. A bez međusobnog poverenja veza ne može da opstane; jednom narušeno, šta god da ga je narušilo, poverenje je jako teško ponovo izgraditi.
Čak i da ispadne da ste bili u pravu, da se jeste radilo o prevari, to vam na kraju ne donosi nikakvu satisfakciju, čak ni onu: "Eto, nije mi se učinilo!". Potvrdili ste svoje sumnje – ali na način koji narušava poverenje. Nije samo partner/partnerka narušio/narušila poverenje u vezi, to ste učinili i vi. Nije nemoguće da se veza oporavi i od takvog udarca, ali je to veoma teško.
Mnogo je bolje ne njuškati uopšte. Ne treba narušavati poverenje voljene osobe. Njuškanjem se ništa pozitivno ne čini – ako vam je nešto nejasno, bolje je pitati nego izigravati policajca u sopstvenoj vezi. Njuškanje je ponižavanje i sebe i voljene osobe, a agonija koju donosi traje duže od bilo koje prevare. Verujte voljenoj osobi – ako joj ne verujete, šta uopšte tražite sa njom? Dokle god vas voljena osoba voli, ako je iole zrela, biće joj stalo do vašeg poverenja i neće vas prevariti – a ako ljubavi nestane, postaje nebitno da li se osoba koja vas je nekada volela još i viđa s nekim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)