U trendu

Bez previše seksualnog pred decom

Dešava se da jedan od supružnika (ili nevenčanih partnera) želi da ono drugo malo češće pokazuje da ga/je smatra poželjnim, seksualno privlačnim, pa pokušava da u različitim situacijama inicira seksualnu igru. Može da bude jako nezgodno ako se takve stvari rade pred decom.
Kome bi uopšte palo na pamet da se „vata“ pred sopstvenom decom? Teoretski niko to ne radi, ali u stvarnom životu se dešavaju situacije kakve vam ne bi palo na pamet da zamislite. Recimo, on bi želeo da ona bude spontanija kad se o seksu radi, i da mu češće pokazuje da ga smatra poželjnim, pa joj prilazi s leđa u raznim situacijama kada je ona uposlena nečim (kuvanjem ručka, pranjem sudova, čitanjem, gledanjem televizije), zagrli je, poljubi je u vrat, počne da joj klizi rukom niz stomak… Nije da on očekuje da ona sve ostavi kako bi vodila ljubav s njim, samo želi strastven odgovor, recimo, dug i strastven poljubac. A ona ne uzvraća na taj način jer su u prostoriji prisutna i njihova deca – običaj je u toj porodici da su dobar deo vremena na okupu; dok ona kuva ručak, deca rade domaći za kuhinjskim stolom ili nešto crtaju; dok su roditelji u dnevnom boravku i gledaju televiziju, deca se igraju na podu tog istog dnevnog boravka, i tako konstantno. On samo želi malo (strastvene) pažnje, ona ne želi da se ponese neprikladno pred decom, i oboje budu nezadovoljni.
Šta u ovakvoj situaciji? Bez seksualnih igara pred decom. Deca vole da vide i da osete da se mama i tata vole, naravno, tako da im nimalo neće smetati neseksualno pokazivanje naklonosti kao što je da se njihovi roditelji drže za ruke, zagrle jedno drugo, ušuškaju se na kauču, poljube (bez jezika!)… Takvo ponašanje i deci uliva sigurnost, osećaju se voljeno i zaštićeno, i nekada se i sama priključe maženju. Međutim, iskazivanje seksualnosti roditelja decu lako može da zbuni, uplaši, nekada i zgadi, pa bi ga svakako trebalo izbegavati.
Kako onda da njegove potrebe budu zadovoljene, ako su deca stalno tu? Da li uvek mora da čeka na mrak spavaće sobe (i da se nada da deca neće poželeti da spavaju s mamom i tatom)? Ne – decu je nekad moguće poslati da se igraju kod prijatelja, ili da prespavaju kod njih, ili mogu nekoliko sati da budu kod bake i deke (mogu i kod njih da prespavaju, naravno)… To što će deca povremeno na nekoliko sati biti odvojena od roditelja, i biti zbrinuta kod osoba koje je ih takođe vole i koje i ona vole, onda kad mama i tata požele malo vremena bez njih, neće ni na koji način narušiti porodične odnose, a pružiće partnerima priliku za malo intime koja im je oboma potrebna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar