Bez zahtevanja materijalnog

Ima žena – daleko od toga da su sve takve! – koje očekuju da im muškarac daje novac, plaća njihove račune, daje skupe poklone… Takvo ponašanje nije dobra osnova za ljubav; ukoliko se žena tako ponaša, muškarac će se pre ili kasnije osetiti kao da kupuje njenu naklonost.
Kako do toga ne bi došlo, nemojte tražiti materijalno od muškarca s kojim izlazite. Ukoliko vam on nešto pokloni bez vašeg prethodnog zahteva, lepo, ali vi nemojte da tražite ništa te vrste. Ni skupe poklone, ni da uvek on plaća kad izađete, ni da plaća vaše račune ili vraća vaše dugove… Ako ponudi da plati kad izađete, može. Ukoliko vam da poklon, može i to. Bitno je da to ne bude na vaš zahtev. Ukoliko vam je neophodan novac pa vam ga on da, može i to – ali taj novac tretirajte kao pozajmicu i vratite ga što je pre moguće.
Da ne bude zabune: normalno je da će muškarac dami sa kojom izlazi ponekad nešto pokloniti. Normalno je i da poklanja dami sa kojom je u braku, majci svoje dece, kao i da finansijski doprinosi kućnom budžetu. Ono što ne bi trebalo jeste da tražite novac ili materijalno – normalno je da vam muškarac sam pruži ono što je potrebno, a ako, recimo, otac vašeg deteta nikada ne pruža ni za vas ni za dete, šta ćete s takvim?
Problem s traženjem materijalnog od muškarca jeste što to polako (nekad i ne baš polako) kvari vezu. On se sve više oseća kao da kupuje vašu naklonost, kao da ste žena koju kupuje i plaća, a vi se sve više osećate kao da vas on novcem plaća za ono što mu pružate. U takvoj vezi vremenom ima sve manje ljubavi i, izuzev ako je i počela kao neka vrsta poslovnog odnosa (ona je za njega doterana i nasmejana, a on to finansira), vremenom se oboje osećaju sve lošije.
Volite se, poštujte se, pazite jedno na drugo. I ne zahtevajte novac ni materijalno, jer to nije ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.