Bez zavisti!

Verovatno vam se bar nekad desilo da saznate da je partner vaše koleginice, prijateljice ili rođake svojoj dragoj poklonio nešto što se vama dopada, nešto veliko i ne baš jeftino, ili da je iznenadi putovanjem iz snova, ili da učini nekakav gest ljubavi koji vas oduševi. Naravno, bude vam drago zbog koleginice, prijateljice ili rođake, ali i osetite zavist i pomislite: „Eh, kad bi i ovaj moj tako…“

Ovakva vrsta zavisti javlja se prilično često. Koji god da je neposredan povod, suština je uvek ista: javi vam se misao kako je partner vaše koleginice, prijateljice ili rođake pažljiviji, ljubazniji, romantičniji – jednom rečju, bolji nego vaš partner. Zapravo, možda baš i nije bolji, ali izgleda vam, bar u takvom trenutku, da on voli svoju partnerku više nego što vaš dragi voli vas. E, to je bolna misao.

Pored toga što je bolna, ona je i otrovna – truje vašu vezu. Uz takve misli lako se može desiti da počnete da zvocate svom partneru, ni krivom ni dužnom, i da njemu jednostavno ne bude jasno šta vam je odjednom – a ni vi ne možete baš tek tako da mu kažete da vam je mnogo žao što i on vas ne vodi na Karibe, naročito ne ako znate da on to finansijski nikako ne bi mogao da izvede.

Što je najgore, ni vama se ne putuje baš toliko na Karibe. Jeste, lepo bi bilo, ali ne mislite da vam je to trenutno najbitnija stvar u životu. Samo vam je, kad ste čuli za tu stvar od koleginice, prijateljice ili rođake, to delovalo kao mnogo lepo i romantično i pravi izraz ljubavi. Pri tom ste zaboravili na nešto: svaki muškarac pokazuje ljubav na drugačiji način. Neko će da pokloni veličanstveno putovanje, ili neku skupu stvar, a neko drugi će da pomaže u kući, da spremi večeru onda kada ste vi preumorne ili da kupi vaš omiljeni kolač – što onaj koji poklanja putovanja ili skupe stvari verovatno ne čini.

Zato, bez zavisti! Radujte se sreći svoje poznanice – a radujte se i sopstvenoj, što imate partnera koji vas voli i koji vam na sopstveni način izražava ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.