Biće s vama dok ne nađu prave

Život bi nam svima bio jednostavniji kada bi ljudi u ljubavnim vezama bili iskreni jedni prema drugima. Nažalost, oni to nisu, i tako se može desiti da vas neko iskorišćava – recimo, da bude s vama dok čeka da naiđe na onu pravu osobu s kojom će provesti ostatak života.
Tačnije, to je plan te osobe. Niste joj odbojni, ali vas i ne voli. Dovoljno joj se dopadate da bi bila s vama, možda i živite zajedno. Neretko će vam govoriti da vas jako voli, vi ste joj sve na svetu, ne može da zamisli život bez vas, moguće je da će vam te reči delovati preterano – i biće preterane, jer su laž. Ne iz reči, već iz postupaka te osobe videćete da vas zapravo ne voli.
A zašto je s vama, ako vas ne voli? Zašto vam priča takve stvari, zašto vas laže? Priča vam takve stvari da bi vas zadržala uz sebe, a s vama je da ne bi bila sama dok ne nađe onu pravu osobu, onu jednu, onu s kojom će živeti srećno zauvek potom. Da li će je ta prava osoba hteti, osobu koja je u stanju da laže o ljubavi i iz potpuno sebičnih razloga drži nekog uz sebe? O tome takvi ne razmišljaju – ako je ona prava, hteće ih, a u međuvremenu će nekog već držati uz sebe. Da ne bi bili sami. Da ne bi bili gubitnici koji nikog ne mogu da privuku. Da bi imali stalnog seksualnog partnera ili partnerku. Ljubav? Nema je.
Šta raditi ako je takva osoba s vama? Skloniti se od nje i potražiti nekog ko će vas zaista voleti. A ako se vi ponašate na opisani način? Nemojte. Nefer je i sebično i nemoralno nekog tako lažima držati uz sebe, plus, ne lažete samo tu osopbu, lažete i sebe, jer je lako uljuljkati se u vezu koja nekako funkcioniše, i ne tražiti nekog s kime ćete zaista biti srećni, a onda primetite da je mnogo vremena prošlo, da više i nemate snage za nekog koga ćete voleti, čak i ako bi se taj neko pojavio, i da vam je život prošao bez ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.