Bilo je super – dok nisu nestali (1)

Situacija iz naslova desila se, nažalost, mnogima – i uopšte nije retka. Vrlo često niste vi krivi za to, niste vi pogrešili (mada, naravno, nije nemoguće ni da jeste uradili nešto što nije trebalo), samo što vam to baš i ne pomaže mnogo, i dalje se osećate loše jer ste odbačeni.
Upoznali ste nekog ko vam se dopao. Izašli ste nekoliko puta s tom osobom, bilo vam je divno, delovalo je kao da i ta osoba uživa. Taman ste počeli da se opuštate, da prihvatate činjenicu da imate nekog, kad – ta osoba je nestala iz vašeg života. Ne zove. Ne odgovara na vaše pozive, poruke, mejlove. Ništa. Makar da vam je nešto rekla, ma, i da vas je ispsovala i otišla, lakše bi vam bilo, a ne ovako da vas bez reči ostavi.
Zvuči vam poznato? Niste jedini. Mnogima se to desilo, i to bez ikakve njihove krivice. Zašto? Zašto je ta osoba otišla? Evo nekoliko najčešćih razloga.
Zavisnik od ljubavi. Mnogima se dopada uzbuđenje i neizvesnost početka veze, čitav koktel emocija koji se tada osete, a ima i onih koji su zavisni od tog "koktela". Samo, čim taj početak prođe, čim prođe početna euforija, počne da im nedostaje njihov "fiks", pa traže novu "ljubav svog života". Takva osoba će vam obećavati sve i svašta, delovati oduševljeno što je s vama, a onda nestati iz vašeg života bez ikakve griže savesti, ne zato što želi da vas povredi, već joj ne padne na pamet da biste mogli da budete povređeni – nema veze što vam je obećavala večnu ljubav; po njenom mišljenju, tako se svi ponašaju na ljubavnim sastancima.
Kako prepoznati da bi moglo da se radi o takvoj osobi? Već na startu sve izgleda suviše dobro da bi bilo istinito. Ta osoba vas obasipa komplimentima i priča o vašoj zajedničkoj budućnosti, a ako ne obratite pažnju, i ne primetite da o vama govori kao o ljubavi svog života, ali ne kaže ništa konkretno, recimo, ne govori o sebi kao o vašem dečku, o vama kao o njegovoj devojci i slično; takođe, mada puno priča o zajedničkoj romantičnoj budućnosti, ne kaže ni jednu jedinu konkretnu stvar, ne izloži ništa detaljno. A kada pomene svoju ljubavnu prošlost, ispadne da su toj osobi sve veze bile kratke – a bilo ih je dosta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.