U trendu

Blistav pod ili partner?

Vaša majka bila je uredna žena i kuća je uvek blistala od čistoće. Tako je i vas naučila, još od devojčice – žena uvek treba da održava kuću besprekorno čistom, to se od nje očekuje i to će jednog dana muž od nje očekivati. Žena koja tako ne postupa jednostavno nije prava žena ni domaćica, ona je aljkavuša. Bili ste dete i verovali ste u to; niste mogli imati stvarnu predstavu kako to izgleda kad radite na poslu, onda dođete kući, ručak uvek mora da bude sveže spremljen, decu treba namiriti i kuću održati besprekorno čistom. Kada ste odrasle, videle ste koliko je to naporno, ali se trudite da sve obaveze savesno izvršite. Kuća blista od čistoće, ručak je uvek sveže pripremljen, veš je uvek čist, mirisan i uštirkan, vi se uveče od umora samo sručite u krevet, ali tako to valjda mora kad ste žensko.
Epilog ovakve priče najčešće bude taj da muž nađe ljubavnicu ili jednostavno ostavi partnerku.
Da ne bude zabune, neverstvo nipošto ne opravdavamo. Međutim, drage naše dame, ako ste se prepoznale u ovoj priči, razmislite o sledećem: šta je to što vaš partner od vas dobija? Kuću čistu kao apoteka, uredan veš, sveže spremljeno jelo – a partnerka? Uvek umorna, iscrpljena, neraspoložena, zapuštenog izgleda. Kao da živi s kućnom pomoćnicom, a ne sa svojom partnerkom. Seksualni život? Koji seksualni život ako partnerka od umora zaspi čim legne, ako nema snage ni da se pomeri? Da ne bude da je sve u seksu – koji je to ljubavni život ako jedno od partnera nema snage ni volje da učestvuje u nekom zanimljivom razgovoru, da nešto radi zajedno s partnerom, da razmenjuje nežnosti s njim?
Svaka čast superženama koje su u stanju da same kuću održavaju besprekorno čistom, da redovno obave sve kućne poslove i da uz to budu konstantno vedre, doterane, namirisane i sposobne da se posvete nekom. Većina nas smrtnika za to ipak nije sposobna. Šta onda učiniti?
Kao jedno, dogovoriti se s partnerom o raspodeli kućnih poslova – zajedno živite u toj kući, zajedno treba i da je održavate. Zatim, pokušajte da prihvatite da nema ničeg zlog u tome da ručak povremeno bude podgrejan, da mrve ne moraju smesta da se uklone (ne bojte se, neće odmah navaliti insekti da vas pojedu), da kuća ne mora da izgleda kao apoteka (pošto i nije apoteka – i ko bi uopšte želeo da živi u apoteci?). Verujte da vas neće pobiti boleštine ako sve oko vas ne blista, a što se tiče toga šta bi neko mogao da kaže – šta se nekoga, osim vas i vašeg partnera, tiče kako vi održavate sopstvenu kuću?
Naravno, najznačajnija stavka: jednom kad tako dobijete malo više vremena, upotrebite ga na to da i vi uživate – zanimajte se onim što vas zanima, posvetite se malo i doterivanju. Postanite ponovo nalik na osobu u koju se vaš partner zaljubio (to sasvim sigurno nije zbog vaše veštine ribanja podova, za to se unajmljuje kućna pomoćnica) i oboje ćete biti mnogo srećniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar