U trendu

Bradavice nisu uvek osetljive

Kada se priča o erogenim zonama, jedna od onih koje se najčešće spominju su ženske grudi, naročito bradavice. Smatra se da su one veoma osetljive na dodir zbog broja nervnih završetaka u njima, ali se pri tom zaboravlja da ipak nije sve u nervnim završecima.
Tačno je da velikom broju žena, pa i mnogim muškarcima, bradavice jesu osetljive na dodir, i da će uživati u njihovoj stimulaciji, ukoliko nije pregruba (ili ako jeste gruba a oni uživaju u grubostima). Međutim, ima onih koji će prosto podrazumevati da će njihovoj partnerki ili njihovom partneru dodirivanje i na druge načine stimulisanje bradavica predstavljati uvod u ekstazu – a to nije uvek slučaj, ni približno.
Naime, mnogima bradavice uopšte nisu toliko osetljive. Nije da im dodirivanje bradavica nešto smeta (mada može i to da se desi), ali ih i ne uzbuđuje. S druge strane, ako su vaš partner ili partnerka takvi, a vas uzbuđuje da im na različite načine dodirujete bradavice, njih može da uzbudi vaše uzbuđenje – ljudi obično uživaju već i u samoj činjenici da njihov partner ili partnerka osećaju zadovoljstvo, s tim što se tu radi pretežno o emotivnom, ne o fizičkom uživanju.
Od čega zavisi da li će nekome bradavice biti osetljive? Ne toliko od broja nervnih završetaka – jeste taj podatak koristan, ali za uživanje u seksu glavni je mozak, a ne nervni završeci, koliko god da ih je. Praktično, to znači, ukoliko nekoga uzbuđuje ideja da su mu/joj stimulisane bradavice, verovatno je da će ih i sama stimulacija uzbuđivati. A ako na svoje bradavice gledaju s ravnodušnošću (još jedan deo tela, da, pa?), ni najveštija stimulacija neće im doneti neko posebno zadovoljstvo.
Tu se postavlja večito pitanje: a kako vi da znate da li je ovako ili onako? Jedan način jeste da posmatrate reakciju partnera/partnerke, a drugi da otvoreno pitate da li uživaju u tome-i-tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar