„Čarolije“ spavanja u istom krevetu (1)

Nekako se podrazumeva da će partneri koji žive zajedno i da spavaju u istom krevetu. Spavati u istom krevetu s voljenom osobom jeste lepo, ali za sobom može povući i manje prijatne trenutke, pa nije loše znati šta učiniti ako iskrsne određena vrsta problema.
Partner(ka) otimač(ica) izgubljenog pokrivača. Ovo je prilično čest slučaj, da ili svako vuče pokrivač na svoju stranu, ili jedno od partnera prisvoji pokrivač za sebe. Pokušaji da voljenu osobu probudite kako biste dobili parčence ćebeta (ili čime se pokrivate) za sebe pre nego što se smrznete uglavnom ne urode plodom, a ako pokušate da pokrivač delimično povučete na svoju stranu, suočićete se s nadljudskom snagom vašeg dragog ili drage. Postoje dva načina da rešite ovaj problem. Jedan je da koristite dva ili tri pokrivača (po jedan za svakog i jedan zajednički). Drugi je da vidite na koju stranu voljena osoba „pobegne“ s pokrivačem, pa da ubuduće i vi spavate na toj strani.
Noćna ptičica. Voljena osoba redovno zaspi znatno kasnije nego vi. U međuvremenu, čita knjigu, ili gleda televiziju, ili se mota po kući uz suviše buke da bi vam san bio neometan – čak i ako zaspite, svetlo ili zvuk ili oboje će vas u nekom trenutku probuditi, i tako, možda, i nekoliko puta u toku noći. Sad, ne možete nekog naterati na san ako mu se još uvek ne spava, ali možete zamoliti voljenu osobu da smanji noćne aktivnosti. Dakle, može da čita ili gleda televiziju, ali unapred ograničite vreme za to – a onda će ipak pokušati da zaspi. Noćne šetnje po stanu (s izuzetkom slučajeva kad postoje zdravstveni problemi ili nešto hitno iskrsne) svesti na minimum.
Bučnog li stvora! U ovu kategoriju spadaju svi koji u toku samog sna proizvode buku – hrču, govore u snu, ili ispuštaju neke druge zvuke od kojih ne možete da spavate. Korisno je proveriti postoji li tu neki medicinski problem koji se može rešiti. Ako ne, dopušteno je gurkanje voljene osobe – to ih obično malo utiša, ili čepovi za uši.
Sutra pročitajte o još mogućih problema u deljenju postelje, i kako izaći na kraj s njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.