„Čarolije“ spavanja u istom krevetu (2)

Lepo je spavati s voljenom osobom, barem u teoriji, ali se u praksi nekih parova mogu javiti i različiti problemi koji dovode do toga da je jedno od njih dvoje konstantno neispavano – ili neispavani budu oboje. Za takve probleme je uglavnom moguće naći neko prihvatljivo rešenje.
Maza. Ima onih koji znatno više nego drugi uživaju u fizičkom kontaktu, u svim oblicima maženja (ne mora nužno da bude uvod u seks). To nije samo po sebi loše, ali je malo nezgodno ako oni nikako da prestanu s tim, a vama se užasno spava – ovakve situacije se neretko završe tako da, iznervirani, zarežite na voljenu osobu da vas pusti da spavate, što je jako povredi. Ovo uopšte nije nerešiva situacija. Ako ste s takvom osobom, a sami niste takvi, uvedite obavezno maženje i međusobno umiljavanje pre spavanja od barem pet minuta – vama neće naškoditi, a voljenoj osobi će puno značiti. Ili, neka to bude masaža, ili makar držanje za ruke. Voljena osoba će zaspati, a onda ćete na miru moći da zaspite i vi.
Smrdibuba. To su oni koji u velikoj količini ispuštaju gasove baš kad se ušuškaju pored vas, i to redovno. Proverite da se ne radi o zdravstvenom problemu, i neka vaš dragi ili draga izbegavaju hranu koja izaziva nadimanje i gasove. Zamolite ih da s ispuštanjem gasova završe pre nego što uđu u spavaću sobu. Neka vam pri ruci bude osveživač vazduha u prostorijama.
Za sve probleme ove vrste postoji univerzalno rešenje: nemojte spavati u istom krevetu, ili čak spavajte u odvojenim sobama. To ne vodi nužno do međusobnog udaljavanja partnera. U praksi se često pokaže da privremeno ili čak trajno spavanje u odvojenim krevetima ili odvojenim sobama dovede do zbližavanja partnera, odnosno, do toga da se partneri užele jedno drugog i da im zajednički život postane intenzivniji. Pre će vas razdvojiti to što konstantno ne možete da se naspavate nego to što ne spavate u istom krevetu. Naravno, divno je spavati u zagrljaju voljene osobe. Ako je moguće rešiti probleme sa zajedničkim spavanjem, super, ali ni odvojene spavaće sobe nisu strava-i-užas niti nagoveštaj razvoda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.