Ćelav muškarac – bolji ljubavnik?

Čini se da su večita nagađanja kakav je muškarac bolji ljubavnik – onaj s većim ili manjim polnim organom, ovakvog ili onakvog izgleda, ove ili one nacionalnosti ili rase… Nagađanja vode u mitove, nekad i prilično raširene, da su ovakvi ili onakvi muškarci bolji ljubavnici nego „oni ostali“ – mitove koji, uglavnom, nikakve veze sa stvarnošću nemaju. Jedan od ovakvih mitova (ili uverenja, ako vam se više dopada), i to veoma raširen, jeste da su muškarci koji naglo gube kosu bolji ljubavnici, živahniji u krevetu i potentniji. Odakle ovo uverenje?

Najčešći razlog za naglo opadanje kose kod muškaraca, to jest, za sklonost prema ćelavosti, jeste povišen nivo testosterona u krvi. E, sad, pošto je testosteron taj koji podiže libido, često je uverenje da će muškarac koji naglo gubi kosu biti raspoloženiji za seks i samim tim bolji ljubavnik. Već vidite gde je greška u ovakvom načinu razmišljanja, zar ne?

Savršeno je moguće da će povećana količina muških hormona u krvi takvog muškarca dovesti do toga da se on lakše uzbudi i da češće oseti želju – ali to što će on češće želeti seks ne govori ama baš ništa o njegovim ljubavničkim sposobnostima, o tome koliko je nežan i pažljiv kao ljubavnik, koliko istrajan… Po logici ovakvog uverenja, trebalo bi da su najbolji ljubavnici tinejdžeri (bez obzira na to što im ne opada kosa), jer njihovim telom divljaju hormoni.

Da ne bude zabune: ovo nipošto ne znači da su muškarci s malo ili nimalo kose loši ljubavnici. Sve što hoćemo da kažemo jeste to da se iz toga koliko kose muškarac ima, malo ili mnogo, i kojom je brzinom gubi, ne može ništa pouzdano zaključiti o tome kakav je on u intimnim trenucima. Za sve one koji vole da iz ovakvih ili onakvih „signala“ pogađaju kakav je neko u krevetu – žao nam je, ali ovakva vračanja ne daju nikakve pouzdane rezultate. Čoveka je ipak neophodno upoznati da bi se nešto o njemu zaista saznalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.