U trendu

Četiri rečenice koje nikako ne smete reći partneru: Mogu vam uništiti vezu ili brak

U svakoj vezi ili braku rasprave su česta i uobičajena pojava. Sasvim je prirodno da se ne možemo uvek i oko svega složiti sa svojom voljenom osobom. Ali, i u trenucima rasprave, potrebno je sačuvati pribranost i ne izgovarati teške reči koje kasnije ne možemo izbrisati i koji ostavljaju lošu energiju. Koje to rečenice treba da izbegavamo?

1. „Ako zaista tako misliš, možda bi trebalo da se razvedemo/raskinemo!“

Ova rečenica predstavlja manipulativnu frazu i zastrašivanje partnera. Pojedine statistike i istraživanja su pokazala da parovi koji često upotrebljavaju ovakve rečenice u svađama, na kraju se zaista razilaze. Umesto pretnje raskidom ili razvodom, pokušajte da ne osuđujete, već razumete svoju voljenu osobu. Ako često ponavljate ovu frazu, može se stvoriti utisak da vi zaista želite da odete ili da vam samo treba bilo koji povod!

2. „Mrzim te!“

Jako toksična rečenica koja samo može razoriti vašu vezu. Ona je produkt besa, nemoći i želje da u raspravi odnesemo prevagu na svoju stranu. Ali, ako zaista želite da izgradite stabilan odnos sa nekim, morate izbegavati ovako teške reči!

3. „Ne želim/neću da pričam o tome!“

Izbegavanje razgovora i potiskivanje problema, u svakoj situaciji je najgora opcija. Ako samo taložite u sebi stvari koje vam ne prijaju, u jednom trenutku ćete eksplodirati i neće biti povratka. Razgovor i razmena mišljenja su krucijalne stvari svakog odnosa, a i bolje je po vaše mentalno zdravlje da pričate o svemu onome što vas muči i ne da mira.

4. „Isti si kao tvoj otac/majka!“

Ovakve fraze ne želi niko da čuje. Poređenja ove vrste, koja imaju za cilj da uvrede vašeg partnera, ali i njegove roditelje, zasigurno neće rešiti vaš problem, samo ćete izgraditi loš odnos i prema njegovoj porodici. Svaka osoba je priča za sebe, a stalnim ponavljanjem ove fraze samo ćete udaljiti voljenu osobu od sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)