„Da li i tvoj isto tako?“

Uf, ti muškarci! Ko će ih razumeti? Žene sigurno ne; mogu da stanu sa strane i posmatraju ih, i da pokušaju da „provale“ zašto su uradili ovo ili ono, zašto ih nešto toliko razbesni, a nešto sasvim drugo, što ženi deluje kao mnogo bitnija stvar, ostavi ih sasvim ravnodušnim, ali da stvarno shvate i razumeju muškarce i njihove „bubice“? Teško. Baš kao što je i muškarcima teško da u potpunosti shvate žene, ali to već ne spada u ovu priču. Ipak, drage naše dame, priznajte da vam zapravo jako odgovara što se oni tako čudno ponašaju. Izuzetno vam odgovara.

Kako sad pa to? Tako što su muškarci jedna od omiljenih tema razgovora među ženama, kao i žalbe na muškarce i pokušaji da se zajedničkim snagama shvate ta nerazumljiva stvorenja. Priznajte, koliko ste samo puta pitale prijateljicu: „Kaži mi, da li i tvoj isto tako…?“ (umesto tri tačkice ubacite čudnu i nerazumljivu stvar koju je vaš dragi uradio, pa se pitate da li to svi muškarci tako ili je vaš „uvrnutiji“ nego ostatak muškog roda)? S koliko ste nestrpljenja čekale njen odgovor, s koliko ste ga zanimanja slušale i koliko vam je taj razgovor pomogao da se zbližite s prijateljicom, da s njom gradite žensku solidarnost? Da i ne spominjemo koliko ste se puta, zajedno s prijateljicom, slatko nasmejale tim čudnim muškim ispadima, a ništa toliko ne zbližava kao zajednički smeh.

Priznaćete, to nikako ne bi bilo moguće da se muškarci ponašaju sličnije ženama ili bar razumljivije ženama. Ovako, razlike ne samo što ih čine zanimljivijim već dobijate i nepresušan izvor interesantnih i zabavnih tema za pretresanje s prijateljicama (ne morate čak ni da se osećate krivim što pričate o svojim partnerima – i muškarci, u društvu svojih ortaka, pričaju o ženama).

Dakle, ne samo da vam s njima nikad neće biti dosadno već će vam njihovi ispadi pomoći da se zbližite s prijateljicama. U to ime, živele razlike!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.