U trendu

Da li je njegova veličina važna za dobar seks, evo šta kažu terapeuti

Prosečan penis u erekciji je oko 14 centimetara, za deo muškaraca (0,6 posto svetske populacije) njihova „veličina“ iznosi 7.5 centimetara.

Muškarci koji su pogođeni ovim stanjem, podelili su svoje nedoumice na internetu, rekavši kako imaju osećaj da njihove partnerke ne osećaju ništa kod penetracije.

Međutim, seksualni terapeuti insistiraju na tome da ne vide razlog zašto postoji toliko stigme oko manjih penisa, budući da neki od najpodražavajućih delova seksa ne uključuju penetraciju.

– Može vam pomoći da se usresredite na druge vrste stimulacija, poput stimulacije klitorisa – izjavio je za Daily Mail Online dr. Stiven Snajder, seksualni terapeut. Doktor Snajder, autor knjige koja se uskoro izdaje „Love Worth Making“, savetovao je muškarce sa mikropenisima u prošlosti.

On ukazuje na činjenicu da većina žena ne postiže orgazam samo kroz penetraciju i kao takva, ona ne bi trebala da bude primarno pitanje za heteroseksualne muškarce sa malim penisima.

– Neke žene vole taj osećaj da su u potpunosti ispunjene, ali ne sve. Za mnoge žene, druge vrste stimulacije su daleko važnije – objasnio je.

– Razmislite na ovaj način: lezbejke imaju savršeno dobar seks bez penisa.

Istraživanje objavljeno od strane Univerziteta School of Public Health-Bloomington otkrilo je da čak 75 posto žena treba stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam. Samo 18 posto njih moglo je doći do vrhunca samo penetracijom.

Prema rečima Snajdera, muškarci koji znaju da penetracija nije njihovo ‘oružje’, postaju bolji u drugim vrstama stimulacija, što može biti daleko bolje za njihovu partnerku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.