U trendu

Da li je preljuba opravdana kad partner odbija seks?

Za neverstvo se smišljaju svakakvi izgovori, a jedan od njih je i onaj iz naslova – ukoliko partner ili partnerka odbijaju seks, opravdano je potrebe zadovoljiti s nekim drugim. Međutim, pitanje je koliko je to zaista opravdano.
Prilikom ovakvog "opravdanja", onima koji ga koriste najčešće nije bitno zbog čega partner ili partnerka odbijaju seks. Nije bitno da li se radi o durenju, o nekoj vrsti kazne, ili partner ili partnerka imaju zdravstvene probleme zbog kojih ne žele ili ne smeju da imaju seksualne odnose. Osobama koje koriste ovaj izgovor bitna je samo njihova sopstvena potreba za seksom.
Ne kažemo da ta potreba ne postoji. Daleko od toga. Ne kažemo ni da ste zlikovac ukoliko tu potrebu zadovoljite. Niste. Ali, za zadovoljavanje te potrebe nije neophodno neverstvo, nije neophodno da partneru ili partnerki radite iza leđa, da ih izdate – tu potrebu je moguće zadovoljiti i samozadovoljavanjem. Nije vam to to? Potreba vam jeste zadovoljena, bar u nekoj meri, a niste povredili voljenu osobu.
Ima onih koji će, kada iz nekog razloga više ne žele ili ne smeju da imaju seksualne odnose, sami odobriti voljenoj osobi da zadovoljenje potraži sa strane. Međutim, i za njih je pitanje kako će se osećati jednom kad voljena osoba to i uradi, koliko će ih boleti, koliko će se osećati odbačeno. A kada to uradite voljenoj osobi iza leđa, još je i gore. Da li vam je zadovoljavanje potrebe za seksom toliko bitno da pristajete da jako povredite voljenu osobu?
Nekada, samozadovoljavanje može da pomogne. A ako vam to nije dovoljno, moglo bi da ispadne da je mnogo više fer da raskinete vezu nego da varate voljenu osobu – onda možete da potražite nekog s kime ćete zadovoljiti seksualne potrebe, a voljena osoba može da nađe nekog kome neće biti neophodno da je vara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)