U trendu

Da li se sajber seks smatra prevarom

Vaš partner je stalno na Internetu. Ćaska sa raznim ljudima, ali uglavnom osobama suprotnog pola, a vi kao da niste tu. Prepričava vam šta je ko rekao i kako ko izgleda. Pored četovanja posećuje razne sajtove na kojima su gole devojke. Vi ne znate kako da se postavite u vezi sa tim. Svakoga dana u njegov/njen sandučić stižu poruke i fotke ljudi koje vi ne poznajete. Da li je to prevara? Da li je dopisivanje i priča o raznoraznim stvarima sa nepoznatim osobama na Internetu isto kao kada se to stvarno dešava tu negde pored vas?

Došlo je do toga da ste rekli „ili vi ili ćaskanje na ICQ-u“. Bojite se odgovora, ali znate da imate pravo tako nešto da tražite. Nije vam svejedno kada znate da nakon vašeg odlaska u krevet on/ona ostaje na kompjuteru i kucka do kasno u noć. Da li je bezazleno ili ne, to i nije bitno. Važno je da to što dobija na Internetu očigledno od vas ne dobija. Da li postoji zavisnost od Interneta? Tema iz koje su proistekle razne rasprave, najviše tih o „online prevari“, nakon kojih je i zbog kojih dolazilo i do raspada veza.

Pre neke svađe ili bacanja monitora kroz prozor, ponudite sledeće: ideju da surfujete zajedno i ćaskate udvoje. Ako ugledate zabezeknuti izraz lica ili počne da muca i češka se po glavi – kompjuter je pobedio. Mašina i virtuelni svet naspram vas. Ako bi radije da ima virtuelne osobe i „vezu“ sa njima a ne sa vama, stvarnom osobom, to je već njegov/njen problem. Neka ubaci kompjuter u krevet i neka ga/je on greje. I jedno i drugo ne može.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar