U trendu

Da li ste čuli za pravilo 3 meseca? Presudno je za budućnost vaše veze

Sigurno ste se nekad pitali kada možete, a kada ipak ne bi trebalo da pošaljete novu poruku, izlazak je zbunjujući, komplikovan, a ponekad čak i izaziva anksioznost.

Postoji neobično nepisano pravilo, „pravilo od tri meseca“, kojim se mnogi vode prilikom odluke da li će ostati sa nekom osobom u vezi.

Na prvom sastanku lako je zamisliti da ćemo se osvrnuti na ovo veče za deset godina i setiti se kada smo se sreli. U stvarnosti, međutim, znamo da se većina prvih sastanaka ne završi slavno i da se možda više nikada ne sretnemo sa tom osobom. Ali svakako, ovo ne znači da treba da odustanemo.

Na početku vete većina je u „fazi medenog meseca“. Uzbuđeni smo zbog novog partnera, a u isto vreme, ne poznajemo ga dobro. Za tri meseca, imaćemo bolju predstavu o tome sa kim izlazimo. Smatra se da se posle tri meseca vi i vaš partner bolje poznajete. Kao rezultat toga, skloniji ste da smanjite gard, izrazite svoje emocije i budite iskreni o važnim pitanjima.

Prema rečima trenera za zabavljanje Ane Morgenstern, „tri meseca u vezi je obično kada ili podignete vezu na sledeći nivo i postanete ozbiljniji, ili odlučite da ljubav neće rasti i prekinete sve veze”.

Vi i vaš partner bi trebalo da budete prijatni da razgovarate o zajedničkim planovima za budućnost, kao i o vašim potrebama i osećanjima. Takođe bi trebalo da budete sigurni da u ovom trenutku vas dvoje želite da provodite vreme jedno sa drugim i da se uključite u druge aspekte života jedno drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.