U trendu

Komplimenti i muškarcima

Smatra se pitanjem lepog vaspitanja dami pružiti komplimente; ono što se ređe spomene jeste da su komplimenti potrebni i njemu i, mada to može paradoksalno da zvuči, nije neobično ni ako su mu potrebniji nego njoj.
U čemu je stvar? U tome što je, bar među kulturnim ljudima, uobičajeno davati damama komplimente. To će učiniti njeni prijatelji, prijateljice, kolege, koleginice, nekada čak i neznanci. Njoj se neće dopasti ukoliko joj suprug ne daje komplimente, ali ukoliko ih dovoljno prima sa drugih strana, mogla bi da prihvati da je njen dragi jednostavno takav, i da se usredsredi na njegove kvalitete. Može i on da prihvati da njegova draga nema običaj da mu daje komplimente, ali će mu tako nešto pasti teže nego njoj.
Znatno ređe komplimente upućujemo muškarcima. Nekada ti komplimenti mogu da budu i pogrešno shvaćeni, kao znak seksualne zainteresovanosti, bilo da ih uputi žena ili drugi muškarac, pa se mnogi ustežu da ih pruže (nije baš uobičajeno da muškarcu njegov kolega kaže da mu se kravata odlično slaže sa cipelama, zar ne?). Tako se dešava da muškarac ima samo suprugu da mu češće pruža komplimente i, nekad, majku.
A kompliment prija svakome. Svako voli da ga pohvale za neki uspeh, bilo da se radi o nečemu krupnijem, ili o nečemu tako sitnom kao što je dobar izbor garderobe. A kompliment je upravo to, pohvala. Uz to, još i više prija kad pohvalu i odobravanje dobijete od voljene osobe, jer vam njeno mišljenje, ako ste u lepoj vezi i volite tu osobu, znači više nego mišljenje većine ljudi koje znate.
Zato, drage naše dame, kad god imate priliku, pohvalite svog dragog za nešto, pružite mu kompliment. Uživaće u tome, a u sreći i zadovoljstvu i blistanju voljene osobe uživaćete i vi, možda čak i više nego kad neko vama uputi kompliment.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.