U trendu

Istraživanje: Dame koje imaju ovu osobinu daleko su bolje u seksu!

Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu Sexual Medicine 43% žena pati od seksualne disfunkcije (nizak libido, retki orgazmi, bolni odnosi).

Mnogi ovo stanje mogu pripisati medicinskim faktorima (lekovi, kontraceptivne pilule, itd.), ali postoje dokazi da se ženska seksualna disfunkcija pripisuje ličnosti pojedinca, prenose mediji

Istraživači su se usredsredili na žene koje su u to vreme bile na lečenju kako bi se rešile svojih seksualnih poteškoća.

Dati su im testovi ličnosti kako bi se utvrdilo koje su njihove karakteristike (poput ekstrovertnosti, ljubaznosti, savesnosti, emocionalne stabilnosti i otvorenosti za nova iskustva) najviše identične. Zatim su ih pitali kako su se nosile sa situacijama, na primer koliko su brzo prihvatile određenu situaciju ili kako su se izborile sa određenim problemom. Prema studiji, način na koji se nosimo sa događajima povećava ili smanjuje stres koji osećamo.

Analizirajući odgovore, istraživači su otkrili da žene koje su verovatno imale negativniji stav prema životu, imale i lošije seksualne funkcije.

Istraživanje je takođe otkrilo da žene koje su više ekstrovertne, kao i one koje su otvorenije za nova iskustva imaju tendenciju da bolje funkcionišu seksualno, za razliku od žena koje su introvertne ili manje otvorene za različita iskustva. Isto je važilo i za žene koje su sklone da na život gledaju depresivno ili da se kažnjavaju.

Na kraju, uživanje u vašem seksualnom životu može zavisiti od toga koliko se pozitivno ophodite prema životu uopšte, nalaz potkrepljen drugim istraživanjima, poput onog objavljenog 2016. godine, koje je zaključilo da većina ekstrovertnih ljudi ima aktivniji seksualni život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.