U trendu

Dame, ovo su pravi razlozi zašto muškarci izbegavaju BRAK

Istraživanja su pokazala da je najbolje vreme za zasnivanje porodice između 28. i 32. godine

Verovatno u svom okruženju imate barem jednog muškarca koji je posle raskida dugogodišnje veze oženio prvu sledeću devojku koju je upoznao.

Ovakvo ponašanje je zaista iznenađujuće i postavlja opravdano pitanje: Zašto jeda žena ne dobije prsten nakon mnogo godina provedenih zajedno, dok sledeća postaje mlada vrlo brzo nakon upoznavanja?

Da bi se dao odgovor na ovo pitanje, potrebno je malo dublje zaći u mušku logiku.

1. Ne postoji “prava žena”. Najvažnije je biti sa muškarcem u pravo vreme

Na društvenim mrežama neko je objavio mišljenje da se muškarci venčavaju ne kada upoznaju “ljubav svog života”, već kada su spremni da zasnuju porodicu. Korisnik Tvitera se zaista zainteresovao za ovu teoriju i zamolio muškarce da komentarišu. I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali vezu ubog koje su žalili što su prekinuli, ali ih to nije sprečilo da se venčaju kada su našli devojku koja je dovoljno dobra da bi im bila žena.

Postoji još jedna popularna stvar koja podstiče muškarce na venčanje: ako se žena koja im se dugo sviđala sada udala, oni takođe pristaju na venčanje. U ovom slučaju osećaju da više nemaju nikakvu šansu kod te žene i ako usamljenost uzme maha, muškarac će birati među dostupnim opcijama. Dakle, čini se da muškarci ne čekaju “pravu ženu”.

2. Ne postoji način da se izgradi porodica zasnovana na fizičkoj privlačnosti

Studije pokazuju da su najsrećniji parovi sa ženom koja je privlačnija od muškaraca. Istraživanje je pokazalo da je 20 odsto muškaraca od 3.500 njih prilikom opisivanja svoji nevesta koristilo prideve koji imaju veze sa njihovim izgledom. Ostalih 8 odsto su pomenuli karakterne osobine žene.

Najpopularnije mišljenje je bilo: žena treba da izgleda tako da ih nije sramota da se s njom pojave u javnosti.

3. Mišljenje prijatelja i roditelja utiče na odluku

Čak i ako muškarac izgleda veoma nezavisno, njegov odabir žene biće od uticajem onih koji su mu bliski. Zato prijatelji igraju veliku ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja. Pored toga, odobrenje roditelja takođe može biti odlučujući faktor.

4. Muškarci misle da ni devojka ne želi venčanje

Da budemo precizniji, žene se mogu samo pretvarati da je sve u redu kada zaista ne žele da se udaju. Međutim, ako žena nikada ne iznosi svoje mišljenje o tome da želi da se uda, njen dečko nikada neće shvatiti da se od njega očekuje takav gest jer muškarci loše čitaju između redova. Ali muškarci su dobri u donošenju zaključaka.

Dakle, kada devojka izgubi strpljenje, spakuje stvari i ode, muškarac će analizirati situaciju i kada upozna sledeću ženu, biće brži u odlukama i zaprosiće je pre nego što ga ona napusti.

Psiholozi tvrde da parovi koji imaju malo sukoba na samom početku nemaju budućnost, pa ljudi ne bi trebalo da se plaše da iznesu svoje mišljenje. Žene koje više vole da ćute kada su u pitanju njihove želje nikada ne dobiju venčani prsten.

73 odsto žena priznaje da su pritiskale svoje partnere i insistirale da se udaju, umesto da samo čekaju da ih dečko sam zaprosi.

5. Zajednički život smanjuje šanse za sklapanje braka za 50 odsto

Psiholozi upozoravaju žene da treba da budu veoma oprezne u pogledu ideje zajedničkog života pre braka. Većina muškaraca zaprosi 22 meseca nakon početka veze i nakon ovog perioda šanse se smanjuje za 20 odsto, a 3 godine kasnije ovaj broj je samo 50 odsto. Nakon 7 godina, šanse za venčanje su 0 odsto.

Ali ne zaboravite na razliku u percepciji: žene misle da je zajednički život prvi korak ka braku, a muškarci, naprotiv, “zaborave” na neophodnost venčanja i već misle da imaju porodicu.

6. Žena im odgovara trenutno, ali možda neće u budućnosti

Ponekad muškarci žele da se venčaju, ali samo kada postignu određene stvari u životu kao što su unapređenje, stan ili kuća. Žena koja ne zahteva mnogo nije dovoljna za život koji on želi. Ako muškarac postane uspešan, želi da ostane u formi i u ovoj situaciji mu je potrebna žena koja će ga sve vreme izazivati, pomažući mu da postigne sve više.

7. Ne bi sve veze trebalo da se završe venčanjem

Od ranog detinjstva devojčice uče da svaki dečak koji obrati pažnju na njih automatski postaje “jedan jedini”. Vrlo često se rođaci šale na ovu temu i pitaju devojke kada će se venčati. Ali iz godine u godinu, ovo pitanje postaje sve ozbiljnije. A devojke odrastaju sa stereotipom da ako je veza duga, može imati samo jedan cilj: formiranje porodice.

Ali muškarci se retko vode tim stereotipom, tako da postoji veliki nesporazum između polova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)