U trendu

Dan samo za vas dvoje

Čak i kada zaista jako volite partnera ili partnerku, moguće je otuđiti se od njih. Mnogo radite, umorni ste; kad dođete kući, nemate snage ni za šta osim za vegetiranje pred televizorom… Kad ovakav "tretman" potraje, vaš partner ili partnerka mogu se osetiti usamljeno i razočarano i, čak i bez svesne misli o tome, početi da gledaju sa strane ne bi li našli nekog za koga im se čini da im može pružiti ono što im nedostaje – a to se može desiti i vama.
Pošto morate da radite i pošto teško da ćete naprasno dobiti manju satnicu i više slobodnog vremena, šta da učinite da biste izbegli ovakvo otuđenje – šta da učinite kako biste i sebe i partnera ili partnerku podsetili zašto ste zajedno i zašto jedno drugo volite u toj meri? Evo jednog predloga.
Bilo bi lepo da vam ovo uspe jednom nedeljno, ali ako ste zaista pretrpani poslom, moguće je da neće. U svakom slučaju, predlog je sledeći: kada god ste ikako u prilici, izdvojte ceo dan samo za vas dvoje. Možete ga provesti izležavajući se u krevetu, ako je to ono što oboje želite, ili možete osmisliti nešto drugo: izaći u restoran (ne mora da bude ekskluzivan niti skup, bitno je da je u pitanju prijatno mesto gde će vam biti lepo), otići u šetnju, voziti bicikle zajedno (da, kao dečica – može jako lepo da vas opusti i zabavi)… Smislite neke akcije u kojima ćete oboje uživati; bilo bi dobro da to budu akcije u toku kojih možete da razgovarate (znači, ne gledanje filma u bioskopu dok oboje ćutite i nipošto gledanje televizije ceo dan).
Može se desiti, ako uspete da nađete ovakav dan, da jednom od vas dvoje ili oboma padne na pamet da ima nekih poslova po kući koje bi valjalo obaviti sad kad imate vremena. Kad izdvojite dan za zbližavanje, izbegavajte poslove koji će vas u potpunosti okupirati – možete zajednički obaviti neki manji poslić, ali nemojte ovakav dan izabrati za krečenje.
Ovakav dan samo za vas dvoje ne mora da bude naročito često – za vezu su ipak bitniji svakodnevni postupci, makar malčice međusobne nežnosti svakog dana. Međutim, povremeno, ovakav dan će vas oboje podsetiti zašto toliko uživate jedno s drugim i podsetiti vas kako da uživate jedno s drugim. Zato, izdvojte ga kad imate priliku – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.