U trendu

Depilacija intimne regije i higijena

Danas je sve manje retkost da se žene, pa i poneki muškarac, opredele za depilaciju intimne regije. Ovakva depilacija radi se iz različitih razloga, i mada je prvo pitanje koje najčešće padne na pamet ono o bolu, nisu nebitni ni higijenski aspekti.
O atraktivnosti izdepilirane intimne regije smo već pisali – neko je smatra atraktivnom, neko ne. I muškarci i žene često osete da, kada im je intimna regija izdepilirana, to tkivo postaje osetljivije na dodir i više uživaju u seksu. S druge strane, bez malja koje bi pružile zaštitu prilikom trenja, nakon intenzivnog seksa može se desiti da dođe do iritacije sada „ogoljenog“ tkiva.
Što se higijene tiče, prvo o samom postupku. Naravno da higijena u salonu u kome ćete to obaviti mora biti na nivou; a čak i tada mogu se javiti problemi. Ukoliko intimnu regiju brijete, dlačice koje rastu biće bockave za partnera/partnerku, kao i za vas same, pa to baš i nije najprijatnije rešenje. Ukoliko se depilirate voskom, ovog problema neće biti, jer će dlačice koje rastu biti mekše, plus, za razliku od brijanja, između dva uklanjanja dlačica prolaze ne dva dana, već mesec dana.
Međutim, svaka depilacija voskom nosi u sebi izvestan rizik od kasnijeg urastanja dlačica, što, s obzirom na to da se radi o osetljivoj regiji, kasnije može biti mnogo veći problem nego ako vam urastaju dlačice na, recimo, butinama (zamislite bolnu infekciju vaginalne usne zbog urasle dlačice). Pored toga, odmah nakon depilacije, uklonjen je sloj mrtvih ćelija i otvorene su pore, što znači da je ta regija nakratko osetljivija na infekciju – a to je problem ukoliko već imate urinarnu ili polnu infekciju.
U delovima sveta gde su temperature konstantno visoke, zbog pojačanog znojenja može biti dobra ideja uklanjati dlačice s celog tela, pa i s intimne regije, jer se tako manje znoja skuplja na telu, i manje je mesta za razmnožavanje bakterija. U našim uslovima bitne razlike u održavanju higijene izdepilirane i neizdepilirane intimne regije nema – u svakom slučaju potrebno ih je oprati jednom dnevno mlakom vodom i sapunom ili sredstvom za održavanje intimne higijene, a ako su vrućine ili ste se oznojili nakon vežbanja, onda i nešto češće.
Sve u svemu, depilacija intimne regije ima izvesnih rizika u sebi, ali može doneti i zadovoljstvo u vidu pojačanog uživanja u sopstvenom telu i u seksu (ne dok traje sama depilacija, naravno). Da li smatrate da je vredno rizika na vama je da odlučite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)