U trendu

Divna osoba – samo se boji vezivanja

Nekada se desi da upoznate osobu suprotnog pola s kojom se odlično slažete, komunikacija vam je veoma prijatna, uživate zajedno. Rado biste s nekim takvim bili u vezi – ali se ta osoba boji vezivanja, i vi niste sigurni šta da učinite.

S tom osobom se redovno sjajno ispričate. Koliko možete da procenite, veoma je iskrena, što je osobina koju cenite. I, tako iskrena kakva jeste, ta osoba vam je stavila do znanja da ima problem s vezivanjem. Tačnije, ne želi ga. Vas dvoje se odlično slažete, moguće je da vas zanimaju slične stvari, nema nikakvih sukoba, razmirica, sve lepo teče – osim što se ta osoba boji vezivanja. A vi želite vezu.

Možda je ta osoba nedavno izašla iz veze (raskid, razvod, smrt bračnog partnera), možda nije. Pitate se ima li nekih problema zbog kojih se boji vezivanja, zbog kojih nije spremna da ima ozbiljnu vezu s nekim. Pitate se možete li joj vi nekako pomoći, ljubavlju i strpljenjem je navesti da se opusti, da vam veruje, pa da imate lepu vezu – čini vam se da bi vam baš dobro išlo zajedno. Do sada ste se super slagali, samo kada bi ona, možda i uz vašu pomoć, rešila taj problem, ih, gde bi vam bio kraj!

Ovakva razmišljanja su česta, ali najčešće ne donesu ništa dobro. Jeste, ta osoba je super, jeste, lepo se slažete – ali ona ne želi vezu, ili je ne želi s vama. Što se vas tiče, svodi se na isto. Analizirati neke njene (zamišljene ili stvarne) probleme, razmišljati kakvi bi to problemi mogli da budu, teško da će ikuda odvesti, ili, bar, teško da će vas odvesti bliže vezi koju želite. Jer ta osoba ne želi da se veže. Prija joj vaše društvo, ali ne želi da se veže za vas.

Ali, vas dvoje baš uživate zajedno! Odlično, nastavite da se viđate i da radite ono u čemu uživate. Nije loša ideja ni razmisliti o sopstvenim željama – možda i vi, zapravo, ne želite da se vežete, možda vam se ova osoba dopada i zbog toga, što s njom može da bude neobavezno? Ili, možda vam je ta osoba toliko privlačna jer je „težak zalogaj“, jer odbija vezivanje? Ako ni vi, zapravo, ne želite da se vezujete, imaćete, dok vas to drži, lep odnos s tom osobom, prijatan, uživaćete. Međutim, ako želite ozbiljnu vezu, u kojoj ćete se vi i voljena osoba posvetiti jedno drugom, s ovom osobom možete lepo da se družite – ali za ozbiljnu vezu potražite nekog drugog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.