Dokazano zašto žene stenju tokom seksa – nije samo zbog orgazma

Nikad ne biste pogodili!

Da žene glasno izražavaju svoje zadovoljstvo tokom seksualnog odnosa, i da je to jedan od stvari koje najviše uzbuđuje muškarce poznato je odavno.

Ipak, koliko god to prijalo muškarcima, ne može se zaobići pitanje da li toliko bučnog seksa neophodno.

Naučnici sa Univerziteta Lankašit sproveli su istraživanje 2011. godine. U ispitivanju o glasnosti tokom seksa je učestvovala 71 žena u starosti od 18 do 48 godina.

Stenju li žene samo zbog muškarca?

Naučnici su otkrili da većina žena proizvodi zvukove u krevetu, međutim, ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

– Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca“ , zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju kako žene ubacuju glasanje kako bi smanjili „dosadu“ u krevetu.

Glumljenje orgazma

– Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali kroz medije smo bombardovani idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom – kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana. Stoga, stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja ženskog orgazma, iako zapravo nema ništa mudro u tome.

-Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije tako“,kaže autorka i tzv. seksualna edukatorka Pati Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad želi da prikriju ono što nije dobro da bi se pre završilo.

I ženke životinja se stenju za vreme seksa

Verovali ili ne, žene nisu jedini primati koji proizvode zvukove za vreme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, na primer, ženke majmuna babuna, imaju velik broj kopulacijskih glasanja. To glasanje postaje sve kompleksnije kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s baubunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj lestvici. Ženke makaki majmuna, takođe, proizvode kratke i glasne povike koji su okidač orgazma mužjaka, a primera je još…

Seksualne performanse i primati na stranu, vokalizacija tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad pre, jer su na to podstaknute.

– Žene su učene da preuzmu odgovornost nad sopstvenim užitkom, a one mogu učiniti i korak više te postati učiteljice svom muškarcu – kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

16 komentara
 1. Anonimni

  Stenjem i kada me masiraju. Normalna reakcija na neku prijatnost. Ne bih rekla da je u pitanju bilo kakva predstava za muškarca.

 2. Anonimni

  Da li i krave stenju?

 3. Anonimni

  foliraju, a svaka ima švalera, kod kojih ne stenju

 4. Klavir štimer

  Kad žena doživi orgazam, ona ćuti, Pomera se i „beži“ ili se još više nabada. Vaginalni mišićijoj rade u „ritmu“. Samo je pitajte: da prestanem??

 5. Klavir štimer

  Moja nikad nije stenjala.Sve koje stenju, foliraju.Stenju, samo kad ih zaboli .Momentalno ti i kažu, nemoj tako!!!

 6. Anonimni

  Hahahah

 7. Adolf

  Ona moja bivša se drala odvratno,morali smo da zatvaramo prozor da komšiluk ne čuje.Jedino se nije čula dok su joj usta bila puna.

  1. Anonimni

   Nisi vredan komentara

  2. Anonimni

   popravi veš mašinu, ona se čula na centrifugu

 8. Anonimni

  zar ne stenju i muškarci

  1. bambi

   Ja stenjem samo dok kakim.

   1. Anonimni

    ti si Jelen

  2. Anonimni

   Stenju, kako bi i vi mislile da im je „lepo“

   1. Anonimni

    Carica si

  3. Anonimni

   stenju, kad ih uhvate kuhinjska vrataca od krpi

  4. Anonimni

   stenju, kad ih dohvati tašta, pa ne pušta.Nije ga dobila, neće da kaže otjad.

Napišite komentar