U trendu

Dopada mu se koleginica?

Danas se velikom većinom poslova bave i muškarci i žene, što znači da će vaš dragi na radnom mestu imati kontakta sa ženama, s nekima će i sarađivati, a nije isključeno i da neke od njih budu veoma privlačne. Ukoliko i kod kuće priča o nekoj koleginici, može se desiti da osetite ljubomoru.
Naravno, to što on spomene neku od svojih koleginica ne mora da znači apsolutno ništa, ali ima žena koje će ipak biti ljubomorne – šta ima on uopšte da priča o nekoj tamo koja mu nije majka, sestra, ni bilo kakav rod? A postoji i mogućnost da ljubomora bude opravdana, da se između muškarca i njegove koleginice zaista nešto dešava. Koji su znaci da bi tu moglo nečeg da bude?
Ako vidite da mu se ponašanje menja, da je iznenada počeo da se znatno više nego ranije „licka“ za posao, možete da se zapitate šta se dešava. Dešava se nešto, to je sigurno, s tim što to nešto ne mora nužno da ima veze s (potencijalnom) prevarom – može da se radi i o tome da vaš dragi radi na važnom projektu s tom koleginicom, da postoji mogućnost da bude unapređen nakon uspešno završenog projekta, da je svestan da se svaki aspekt njegovog ponašanja pomno posmatra pa se zato sređuje, a koleginicu pominje jer mu je saveznik na putu do unapređenja. Možete svom dragom reći da pominje svoju koleginicu više nego obično – ako poriče ili je frustriran posle te vaše izjave, moguće je da se nešto dešava (naravno, ne i sto posto sigurno); ako odgovori nešto kao: „Pa da, radimo zajedno na tom projektu“, ona je za njega samo saradnica.
Dobro je i obratiti pažnju u kom kontekstu spominje koleginice. Ako je to večito u kontekstu posla („ona je unapređena“, „napravila je veliku grešku pa sad svi ispaštamo“ i slično), stvarno su slabe šanse da se između njih bilo šta dešava. Ukoliko vam smeta što vaš dragi uopšte spominje koleginice, to mu možete i reći; na primer, možete mu reći da vas zanima samo njegov uspeh, ne i njegovih koleginica – i problem će najverovatnije biti rešen. Po svoj prilici, ni on ne voli kada često pominjete svoje kolege, pa mu vaša primedba neće biti neobična.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)