Dopadate mu se više nego on vama

Priličan broj dama našao se u situaciji iz naslova. Upoznale su muškarca, izlaze s njim, a svesne su da mu se sviđaju više nego on njima, i pitaju se da li je etički da nastave da izlaze s njim. Neki bi smesta rekli da nije, ali stvari nisu baš toliko jednostavne.
U principu, izlaziti s nekim kome se dopadate više nego što se on dopada vama može da deluje kao prevara. Može da deluje kao da ga koristite dok ne nađete nekog ko vam više odgovara; može da deluje kao da ga lažete i kao da mu pružate lažnu nadu da postoje šanse za dugu i lepu vezu, dok zapravo vi takvu vezu ne želite. Tako posmatrano, zaista bi bilo najbolje biti iskren prema njemu. Ne nužno raskinuti, ali mu reći kako se osećate, pa ako poželi da potraži damu koja će želeti da bude s njim koliko i on s njom, poželeti mu sreću.
S druge strane, postoje dame koje se plaše vezivanja (da, nisu muškarci jedini koje ideja "gubitka slobode" užasava). A logično je da bi se vezale za muškarca kome je zaista stalo do njih, i onda strah od vezivanja sublimišu u to da im se taj muškarac zapravo i ne dopada baš toliko. I jure za muškarcima koji nisu naročito zainteresovani za njih. Ne vežu se i "ostanu slobodne" – a neretko sve vreme pričaju, i veruju u to, da zaista žele lepu vezu. Možda bi u takvim slučajevima pomoglo ako ona ostane s njim, ako pruži sebi vreme da ga zavoli kao što i on voli nju, ako pruži sebi vreme da se opusti uz njega. Možda.
Lepo je zamišljati da, kad se sretnu dvoje koji su suđeni jedno drugom, tu nema nikakve neravnoteže u emocijama, dopadaju se jedno drugom snažno i podjednako, i sve se uklopi samo od sebe. Lepo je to zamišljati, ali u životu nije tako. Uopšte nije redak slučaj da na početku jednom od njih dvoje bude više stalo nego onom drugom. Nekada raskinu zbog toga, i neki bi rekli da je tako jedino fer. A nekada ostanu zajedno, pruže šansu emocijama da se razviju, i bude im drago što su tako postupili, jer se vežu jedno za drugo i imaju divnu vezu punu ljubavi.
Ne mislimo da treba lagati nekog da vam se dopada kao i vi njemu, bilo da se ona njemu više dopada ili on njoj. Niti da treba iskriviti istinu, navesti tu osobu da veruje da osećate prema njoj ono što i ona prema vama. Ipak, moglo bi da vredi da sačekate, da vidite hoće li se osećanja razviti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.