U trendu

Dragi, čuješ li me?

Izgleda neverovatno, ali neko je utvrdio („izbrojao“) kako žene u proseku dnevno izgovore šest do osam hiljada reči, a muškarci tek dve do četiri hiljade. Ako je zaista tako, nije ni čudo što se prema svemu što im govorite odnose po onoj „pričam ti priču“. Želite li da vas partner zaista čuje, morate upotrebiti izvesne taktičke veštine. Drugim rečima, da biste doprli do njegovog uma, promenite stil razgovora.

Uvek izbegava ozbiljne teme kao što su novac, deca, seks, njegova mama… Pretpostavlja da će razgovor trajati satima i želi da ga izbegne. Unapred mu osigurajte izlaz. Temu spomenite pre neke isplanirane aktivnosti, odlaska u bioskop, recimo. Tako on zna da će razgovor kratko trajati. Još bolje je da ovakav razgovor započnete u automobilu, muškarci lakše govore o težim problemima kad se ne razgovara oči u oči.

Kad vi pravite planove, imate utisak da se istog momenta „isključi“, odluta mislima ko zna kud. Da biste privukli pažnju, morate ga zaintrigirati. Recimo, kažete mu da sutra poslom morate otići tamo i tamo, zbog čega bi bilo dobro da on uradi to i to, jer vi nemate vremena. Klima glavom i čini vam se da vas pažljivo sluša. Da biste bili sigurni, kažete: „Preskočiću večeru, jer se nalazim u gradu sa svojim mladim ljubavnikom!“ On odgovara: „U redu“, i jasno vam je da ni reč od prethodnog plana nije doprla do njega. Jednostavno, stvorite izazov kome neće odoleti. Da bi vas čuo, morate mu privući pažnju. Direktno mu postavite pitanje tipa: „Sećaš se Tanje, moje koleginice s fakulteta? Sigurno se ne sećaš, nisi je video godinama.“ Pošto obožavaju da se takmiče (usput vam dokazujući da niste u pravu), odgovor će biti: „Kako da se ne sećam, znaš da nikada ne zaboravljam lica.“ Sada kada ste ga naveli da sluša, ubacite svoj zahtev za pomoć.

Treba vam neko ko će vas saslušati, a on se zatvara u sebe čim čuje vaš ogorčen ton. Muškarci ženske jadikovke odmah povezuju sa ženskim stvarima (PMS, debljina, frizura…) i ne osvrću se na priču. Iskoristite njegove metode. Govorite njegovim jezikom, koristite fraze koje često izgovara ili se jednostavno prisetite neke skorašnje frustracije koju je preživeo, recimo: „Sećaš se kada ti Jovan nije pomogao oko onog kvara na automobilu, tako se i ja sada osećam.“ Garantovano je da će vas saslušati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar