U trendu

Dreserka pasa otkrila koje 3 rase nikada ne bi imala za ljubimce: „Ne slušaju nikoga“

I dok je mnogima pravi izazov izabrati vrstu koja će odgovarati njihovim navikama i stilu života, profesionalna dreserka pasa tačno zna koje pse bi, a koje nikada ne bi držala kao kućne ljubimce. A iako često na svom TikToku prenosi svoja pozitivna iskustva, ovaj se put dreserka osvrnula na negativno i objasnila koje tri rase sama nikada ne bi želela da ima, jer su ‘pretvrdoglave’. Prvi na njenom spisku su Sibirski haski i njegov krupniji rođak, Aljaski malamut.

@toppawk9s

#greenscreen dog breeds I’d never get being a professional dog trainer #dogtrainer #dogtraining #dogbreeds #nourisheveryyou #WorldPrincessWeek #ReTokforNature #AEJeansSoundOn #fyp #foryoupage #foryou #dogsoftiktok

♬ original sound – Top Paw K9 Academy

1. Aljaski malamut i Sibirski haski

„Oba su apsolutno ne…“, kaže ona, a razlog je taj što su vrlo tvrdoglavi i nezavisni. Inače, i Aljaski malamut i Sibirski haski uzgojeni su za vuču sanki i dele mnoge slične karakteristike, ali ujedno su i prilično različiti. Obe su nordijske, radne pasmine koje dobro podnose ekstremno niske temperature i dobro rade u čoporu, ali dok je malamut vukao teret na duže staze, haski je kroz istoriju bio bolji kao ‘sprinter’. Najočiglednija je ipak razlika u veličini između ove dve vrste pa haskiji mogu da narastu od 51 do 60 centimetara i teže 27 kilograma, dok malamut doseže visinu od 64 centimetara i težak je čak 38 kilograma.

2. Anadolski i Kangalski ovčar

Sledeći su se na listi ove dreserke pasa našli veliki psi čuvari stoke, Anadolski i Kangalski ovčari. „Volim ove pse, mislim da su super i neverovatni, izvrsni u onome za što su uzgojeni, ali lično nikad ne bih imala jednog za kućnog ljubimca, osim naravno ako bih imala stoku“, kaže dreserka u svom TikTok videu, a razlog je dodaje, takođe njihova svojeglavost i nezavisnost, prenosi Večernji list.

3. Shiba Inu

Mala rasa iz Japana kojoj je potrebna velika fizička, ali i mentalna stimulacija. „Nikada ne bih držala Shiba Inu, iako su vrlo slatki i lepi psi. Jako su tvrdoglavi i izuzetno nezavisni“, kaže ona. „Kažeš im da sednu, legnu ili dođu, a oni kao da te u sebi šalju dođavola“, objasnila je u videu koji je sa 2.7 miliona pregleda postao viralan, a mnogi su vlasnici spomenutih ljubimaca brzo javili u komentarima i opisali svoje nestašne lljubimce:

„Rekao sam svom Haskiju da će verovatno biti na ovoj listi; i eto, čak je i prvi“, piše jedan korisnik.“Obožavam svog Anadolskog ovčara ali često je znao da pobegne na par dana, i vraćao bi se kad bi ogladneo“, podelio je drugi. „Imam malamuta koji je kao mačka od 40 kilograma; imao je buntovničku prošlost, ali sada je malo omekšao i kao veliki lenji medved je“, ispričao je treći vlasnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.