U trendu

Dvoje romantičnih u vezi

Žene se, sudeći po nekim tekstovima, često žale na to da muškarci nisu dovoljno romantični u vezi, a, sudeći po izvesnim anketama, i solidnom broju muškaraca nedostaje romantika. Ovo bi trebalo da znači da, ako se u vezi nađu dve „romantične duše“, ta veza nema šanse da ne uspe – ali i u njoj može biti problema.
Romantične osobe su često i kreativne, pa i idealisti. Lako se može desiti da budu neshvaćeni od okoline, pa ako se dve takve osobe nađu u vezi, ta neshvaćenost od okoline može ojačati vezu. Romantične osobe će jedno drugo podržavati u kreativnosti, razumeće emotivne potrebe voljene osobe i uživaće u međusobnoj komunikaciji – što je sve super.
Problem je što romantične osobe lako upadaju u stanje dosade, a tada se može desiti da ne samo što sve više primećuju mane partnera ili partnerke nego ih i preuveličavaju i shvataju kao tragediju. Emocije romantičnih umeju da se otmu kontroli, a ni na ljubomoru nisu imuni, što može da dovede do žestokih sukoba prilikom kojih kažu i mnogo toga što zapravo ne misle – ali što ipak ostane izgovoreno i boli onog kome je upućeno.
Ova vrsta problema, srećom, nije nerešiva. „Neizlečivi romantici“ bi samo trebalo da malo uspore i da ne shvataju sve živo kao scenu iz neke teške drame. Emotivne reakcije bi trebalo malo obuzdati – ipak živite u stvarnom životu, niste likovi iz telenovela. Nije retkost da su romantične osobe u stalnoj potrazi za (romantičnim) novitetima, kao ni da postanu zavisne od osećanja početne zaljubljenosti i da stalno tragaju za tom vrstom uzbuđenja, ali bilo bi dobro setiti se da, ako se stalno traga za početnom zaljubljenošću, nema razvoja veze, i da ne dođe ni do „živeli su srećno do kraja svojih dana“ – a i to je romantično.
Ukratko: usporiti malo, ne praviti telenovelu od sopstvenog života, i stvari bi trebalo da sasvim lepo funkcionišu – i da ostanu romantične.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.